ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Şase persoane au fost reţinute în dosarul parcărilor cu plată

13:56 | 25.04.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 25 apr. /MOLDPRES/. Şase persoane printre care şi viceprimarul capitalei Nistor Grozavu au fost reţinute în dosarul parcărilor cu plată, relatează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, purtătorul de cuvînt al CNA, Angela Starinschi a specificat că viceprimarul municipiului Chişinău  Nistor Grozavu a fost escortat astăzi  la Centrul Național Anticorupție, unde i-a fost adusă la cunoştinţă ordonanţa de bănuit. ”Funcţionarul este suspectat de depăşirea atribuţiilor de serviciu în dosarul parcărilor cu plată şi a fost reţinut pentru 72 de ore”, a spus Starinschi.

Conform sursei citate, tot astăzi, a fost reţinut șeful Direcției transport public şi căi de comunicație a CMC Igor Gamrețchi şi un consilier municipal ce deţinea funcţia de secretar general al grupului de lucru de achiziţii publice pentru selectarea companiei pentru amenajarea parcărilor.

În acelaşi dosar au fost reţinuţi pentru 72 de ore şi trei oameni de afaceri.

CNA a deschis încă în 2015 un dosar penal cu privire la amenajarea parcărilor cu plată pe teritoriul municipiului Chişinău.

Pentru după-amiaza zilei de astăzi, Primăria capitalei planificase dezbateri publice ale proiectului „Regulamentul de funcționare a parcărilor și parcajelor auto cu plată în municipiul Chișinău”, însă ele au fost amînate.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img17003065

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!