ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Angela Merkel a primit premiul Elie Wiesel, cea mai înaltă distincţie a Muzeului Holocaustului din SUA

14:23 | 25.04.2017 Categorie: Externe

Berlin, 25 apr. /MOLDPRES/.Cancelarului german Angela Merkel i-a fost decernat premiul Elie Wiesel, cea mai înaltă distincţie a Muzeului Holocaustului din SUA, şefa executivului german mulţumindu-i instituţiei prin intermediul unui mesaj video luni seara, relatează marţi DPA, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Cancelarul german a primit acest premiu - care se decernează anual la 24 aprilie de "Ziua Holocaustului" (Yom HaShoah -Holocaust Remembrance Day) - pentru contribuţia ei la activităţi educaţionale în scopul informării despre Holocaust.

În mesajul său video, Angela Merkel a spus că ţara sa poate avea un viitor dacă uciderea în masă a evreilor - pentru care Germania poartă "responsabilitatea eternă" - este recunoscută drept "încălcarea ultimă a civilizaţiei".

Premiul poartă numele lui Elie Wiesel, scriitor şi filosof american născut într-o familie de evrei din România, supravieţuitor al Holocaustului şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace, preşedinte-fondator al Muzeului Holocaustului din Washington.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17003067

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!