ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de miercuri, 26 aprilie 2017

20:13 | 25.04.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Prim-ministrul Pavel Filip va prezida şedinţa Cabinetului de miniştri.

Ora 15.00, Casa Guvernului, sala de şedinţe, et. VI, str. A. Puşkin.

***

Va avea loc ședința Curții de Conturi a Republicii Moldova pe marginea misiunii de audit ”Autenticitatea și concludența situațiilor financiare consolidate ale Ministerului Sănătății”.

Ora 10.00, sediul CCRM, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, 69, sala de ședințe, et. 4, bir. 404.

***

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) invită reprezentanţii mass-media la evenimentele desfășurate cu ocazia Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale, care este marcată anual, pe 26 aprilie.

Astfel, miercuri, în centrul capitalei, în Scuarul Catedralei, lîngă Arcul de Triumf, la ora 15:30, AGEPI va organiza un flash-mob cu genericul „Inovarea – Pentru o viață mai bună”.

Programul manifestărilor dedicate acestei sărbători va culmina cu un eveniment inedit organizat de AGEPI, la Centrul comercial Shopping MallDova, începînd cu ora 17:00.

***

Centrul Pentru Educaţie Antreprenorială şi Asistentă în Afaceri (CEDA) în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi cu suportul financiar al Fundaţiei „Serviciul de Dezvoltare din Liechtenstein” anunţă desfăşurarea, în perioada 26 aprilie–5 mai, a Concursului Regional “Cel mai bun plan de afaceri”, ediţia 2017.

Miercuri, sesiunea de prezentare a planurilor de afaceri la etapa regională va avea loc cu începere de la  ora 10.00,  la  Ministerul  Agriculturii, sala de conferințe, et. I, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, 162.

***

Presa este invitată la conferinţa raională cu genericul „Acces, echitate şi oportunitate pentru fiecare copil”, desfășurată cu scopul diseminării şi promovării bunelor practici de incluziune a copiilor cu cerinţe educaţionale speciale în instituțiile preșcolare.

Ora 9.00, Consiliul Raional Ialoveni, str. Alexandru cel Bun, 33.

***

Oficiul Național al Viei și Vinului și Proiectul de Competitivitate din Moldova invită reprezentanţii mass-media la degustarea oarbă din cadrul concursului regional „Competiția Rosé”.

Ora 10:00, Sala de analiză senzorială a Universității Tehnice din Moldova, blocul 5, str. Studenților 9/9.

***

Asociația Obștească ”Uniunea Cernobîl din Moldova” aduce la cunoștință că, pentru comemorarea aniversării a 31 de ani din ziua catastrofei de la Cernobî, între orele 10.00-14.00, se va desfășura marșul memoriei și un miting la Memorialul victimelor Cernobîlului din str. Trandafirilor (sectorul Botanica).

Manifestările vor începe la ora 10.00, cu depunerea de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfînt.

***

Ambasada SUA invită la deschiderea celei de-a 11-ea ediţii a Festivalului filmului american, care va avea loc cu participarea Ambasadorului James D. Pettit.

Ora 18.00, Centrul cultural Odeon.

***

La Palatul Republicii  va avea loc festivitatea de deschidere a renumitului concurs studenţesc „Hexagonul Facultăţilor de Drept”, care se va desfășura anul acesta în premieră în Republica Moldova, la Chişinău.

Ora 18.00, str. Maria Cebotari, 16.

***

Victor Gurău, analist politic şi economic, director al Centrului de Analiză Strategică şi Monitorizare "Alternativa pentru Moldova" invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Proiectul EME Parkleitsystems (parcări în mun. Chișinău) este o înțelegere politico-mafiotă între PCRM și Partidul Liberal”.

Ora 10.00, Agenţia IPN.

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

În perioada 25-28 aprilie, în R. Moldova se află într-o misiune de lucru Trimisul special al Secretarului General al ONU pentru HIV/SIDA în Europa de Est și Asia Centrală, Michel Kazatchkine.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!