ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul continuă reforma administrației publice prin comasarea a cinci instituții de stat

16:00 | 26.04.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi o hotărîre conform căreia Întreprinderea de Stat ”Centrul Resurselor Informaționale de Stat ”Registru” va fi reorganizată, prin transformare, în instituția publică ”Agenția Servicii Publice”, informează MOLDPRES.

Potrivit hotărîrii, urmează a fi reorganizate prin fuziune la noua instituție Întreprinderea de Stat ”Camera Înregistrării de Stat”, Întreprinderea de Stat ”Cadastru”, autoritatea administrativă din subordinea Ministerului Justiției ”Serviciul Stare Civilă” și autoritatea administrativă din subordinea Ministerului Economiei ”Camera de Licențiere”.

Crearea noii instituții face parte din reforma administrației publice care este un obiectiv prioritar asumat de Guvern în Programul de activitate pe anii 2016-2018. ”În vederea consolidării capacităților instituționale necesare implementării eficiente a inițiativelor de modernizare a serviciilor publice și a principiilor mecanismului de ”ghișeu unic” este necesară unificarea prestatorilor de servicii publice, atît la nivelul autorităţilor publice centrale, cît și locale”, se arată în nota informativă anexată la hotărîre.

Obiectivul general asumat de Guvern în contextul creării Agenției Servicii Publice constă în îmbunătățirea accesului la aceste servicii, creșterea eficienței prestării lor, reducerea sarcinilor administrative și minimizarea costurilor serviciilor, asigurând în final un nivel stabil de calitate a serviciilor prestate.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img17003110

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!