ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zece sate din raioanele Floreşti şi Soroca vor fi asigurate cu apă cu susţinerea Elveţiei

12:58 | 27.04.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 27 apr. /MOLDPRES/.  Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) şi Filiala din R. Moldova a Fundaţiei SKAT au semnat ieri un contract de cooperare în cadrul unui proiect de asigurare cu apă a raioanelor Floreşti şi Soroca. Acesta urmează să fie realizat în următoarele 36 de luni, cu susţinerea unui program elveţian, informează MOLDPRES.

Filiala din R. Moldova a Fundaţiei SKAT este implementatorul Proiectului Elveţiei de Apă şi Sanitaţie (ApaSan), care şi-a propus să asigure accesul la apă de calitate pentru zece localităţi din cele două raioane. „Colaborarea noastră ne va permite să facem împreună mai multe lucruri decît am face fiecare de sine stătător”,  a relevat președintele  Filialei, Jonathan Hecke.

“În nordul ţării, rețelele ce asigură accesul la apă potabilă sînt mai puțin dezvoltate. Astfel, această colaborare ne oferă posibilitatea să îmbunătățim situația, spre folosul cetățenilor din localitățile beneficiare”, a menționat directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

Proiectul susţinut de Elveţia va asigura cu apă satele Băhrinești, Cuhureștii de Sus, Cuhureștii de Jos, Tîrgul Vertiujeni, Vertiujeni, Japca, Zăluceni, Ţipordei, Nicolaevca, Unchiteşti și Făgădău, din raioanele Floreşti şi Soroca. Potrivit lui Ion Bodrug, pentru lucrările din satul Băhrineşti deja a fost aprobat caietul de sarcini.

Valoarea totală a proiectului este de circa 66,1 milioane de lei, dintre care 29,9 mln de lei reprezintă o investiție oferită prin intermediul Programului ApaSan, iar aproximativ șase mln de lei - contribuția populației. Recent, Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat alocarea a şase mln de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate în anul 2017.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img17003152

img17003152

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!