ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 90 de agenți economici au participat la Forumul Economic România - Republica Moldova

17:56 | 27.04.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 27 apr. /MOLDPRES/. În cadrul Expoziției ”Republica Moldova prezintă”, organizată în premieră la Ploiești, România, s-a desfășurat astăzi Forumul Economic România - Republica Moldova, la care au participat peste 90 de companii din Republica Moldova și România. Evenimentul a avut drept obiectiv dezvoltarea, promovarea și consolidarea relaţiilor comercial-economice dintre cele două ţări, informează MOLDPRES.

Prezent la  eveniment, viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministru al Economiei, a accentuat că România este partenerul comercial principal al țării noastre, ceea ce ne încurajează să colaborăm și în continuare cu mediul de afaceri român, iar Forumul Economic oferă noi oportunități agenților economici din cele două state.

Potrivit lui Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a R. Moldova, actualul Forum reprezintă o platformă de discuții și informare în ceea ce privește actualizările economice și legislative în domeniul atragerii investițiilor străine, promovării exporturilor, precum și în ceea ce privește succesele înregistrate în contextual colaborării Republicii Moldova cu România. “În calitate de președinte al Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova sper ca interesul din partea antreprenorilor români să fie reciproc, chiar dacă ţara noastră reprezintă o piaţă relativ mică, are potențial mare și oferă o serie de avantaje specifice momentelor de start-up, un şir de avantaje fiscale pentru investitorii străini, inclusiv o mare deschidere pe piaţa statelor din spaţiul CSI”, a mai menţionat Sergiu Harea.

La Expoziția „Republica Moldova prezintă”, care se desfășoară în perioada 27-29 aprilie curent în oraşul Ploieşti, judeţul Prahova, participă cca 40 de companii autohtone din domeniile: industriei alimentare (uleiuri alimentare, ceaiuri din plante medicinale, sucuri din fructe, miere, migdale, fructe uscate, vinuri, băuturi spirtoase ș.a), materiale de construcții, construcții metalice, articole din mase plastice, bijuterii și accesorii, echipamente electronice, servicii profesionale de evaluare, audit, instruire și atestare, servicii medicale, confecții etc.

(Reporter A. Mardare, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!