ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputatul liberal Lilian Carp a părăsit majoritatea parlamentară

12:40 | 28.04.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 28 apr. /MOLDPRES/. Deputatul Partidului Liberal (PL) Lilian Carp a anunţat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă că părăsește majoritatea parlamentară, relatează MOLDPRES.

Parlamentarul a specificat că decizia de a rămîne sau nu în PL o va lua ulterior în funcție de strategia partidului său. El a menţionat că actuala majoritate parlamentară nu mai are nevoie de PL, întrucît partidul poate fi înlocuit uşor cu grupul Leancă-Ghilețchi.

„Eu am enunţat aceasta poziţie şi anterior şi regret că nu am făcut-o publică”, a adăugat Carp.

Membrul PL a afirmat că modificarea sistemului electoral nu s-a discutat cu partenerii din alianță. „Nu poți să te afli într-o majoritate parlamentară care la întîlniri vorbește despre integrarea europeană, dar în realitate dorește lichidarea formațiunii. Este mai convenabil să colaborezi cu cei șantajabili”, a opinat Carp.

Tot astăzi, liderul PL, Mihai Ghimpu, a menţionat că părerea prezentată de Carp este una separată însă el o va respecta. ”Eu am rugat colegii să îmi dea răgaz să examinăm situaţia. Lilian Carp s-a grăbit, însă rămînem colegi. Eu îi respect decizia şi posibil avea motive personale”, a conschis Ghimpu.

Lilian Carp are 39 de ani şi din decembrie 2014 este deputat în Legislativul R. Moldova din partea PL. Este vicepreşedinte al Partidului Liberal şi membru al Comisiei parlamentare cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază) 

img17003188

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!