ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Casa de cultură din satul Susleni, raionul Orhei a fost renovată

12:44 | 01.05.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 1 mai /MOLDPRES/. Casa de cultură  din satul Susleni, raionul Orhei, baştina maestrului de balet Vladimir Curbet şi a cîntăreţului de muzică uşoară Iurie Sadovnic, Artişti ai Poporului, şi-a redeschis ieri uşile, după o perioadă de reconstrucţie care a durat aproximativ trei ani, informează MOLDPRES.

Evenimentul a fost prilejuit de împlinirea a 430 de ani de la prima atestare documentară a localităţii.

La manifestare au participat ministrul Culturii, Monica Babuc, ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubcu, preşedintele raionului Orhei, Tudor Golub, primarul satului Susleni, Ilie Bolduratu, primari ai altor localități din raion, personalităţi notorii care s-au născut în Susleni, localnici.

În debutul evenimentului, ministrul Culturii Monica Babuc a felicitat întreaga comunitate cu ocazia acestui eveniment extraordinar, remarcînd că asemenea acțiuni devin modele și pentru alte autorități publice locale care trebuie să se implice în dezvoltarea infrastructurii localității, mai cu seamă în ceea ce privește susținerea instituțiilor de cultură locale.

Reconstrucţia Casei de cultură din Susleni a început în anul 2014, întreg proiectul fiind estimat la 4 milioane de lei. Banii au fost alocaţi atît din bugetul de stat, cît şi cel local.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img17003238

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!