ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului Andrian Candu a participat la sărbătorirea aniversării raionului Ialoveni

10:35 | 01.05.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 mai /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului Andrian Candu a participat ieri la festivitatea dedicată aniversării a 40-a a formării raionului Ialoveni. Evenimentul a întrunit reprezentanți ai autorităților centrale și locale din Republica Moldova și România, personalități notorii, oameni de cultură, oaspeți și locuitori ai raionului, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

”Sînt copleșit de emoții, inclusiv deoarece am revenit acasă, la baștina tatălui meu, care s-a născut în satul Văsieni, Ialoveni”, a spus Președintele Parlamentului. Andrian Candu a vorbit despre locurile de atracție din raion, precum beciurile de la Mileștii Mici, lanurile de lalele din Bardar, care se întind pe cîteva zeci de hectare, folclorul din Valea Botnei, meșteșugarii din Văsieni și Ialoveni. ”Sînteți printre puținele raioane cu creștere economică și demografică, iar acest fapt se datorează, bineînțeles, oamenilor harnici și talentați ai raionului”, a menționat Andrian Candu.

O retrospectivă a realizărilor celor 40 de ani a oferit celor prezenți președintele raionului Ialoveni Anatolie Dumitriu. Totodată, mesaje de felicitare au adresat deputatul Vladimir Cernat, ministrul Culturii Monica Babuc, senatorul român Adrian Țuțuianu ș.a.

Sărbătoarea a fost întregită de parada portului popular, vernisarea expoziţiilor localităților din raionul Ialoveni, lansarea Albumului ”Raionul Ialoveni – 40 ani” și un spectacol muzical. Tot ieri, a fost semnat Acordul de colaborare între raionul Ialoveni şi judeţul Ilfov, România, iar la mai mulți băștinași le-au fost înmînate diplome și cadouri. 

Raionul Ialoveni include un oraș și 33 de sate și comune.    

img17003241

img17003241

img17003241

img17003241

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!