ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PD insistă asupra sistemului de vot uninominal

12:45 | 02.05.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 2 mai. /MOLDPRES/. Partidul Democrat insistă asupra implementării sistemului de vot uninominal şi nu acceptă proiectul privind votul mixt. Afirmaţia a fost făcută astăzi, în cadrul unui briefing, de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, după şedinţa săptămînală a PD, relatează MOLDPRES.

Potrivit lui Candu, propunerea socialiştilor este mai mult “o mişcare politică ce vine să denatureze intenţia democraţilor”. El a specificat că formaţiunea din care face parte consideră că doar votul uninominal va duce la schimbarea clasei politice.

Şeful Legislativului a anunţat că, în scurt timp, în Parlament va fi promovat proiectul de lege ce prevede acordarea tichetelor de masă pentru salariaţi. ”Propunem ca angajaţilor să li se ofere cîte 45 de lei zilnic drept supliment la salariu, fapt ce va duce la creşterea veniturilor cetăţenilor şi va fi un instrument de luptă împotriva evaziunii fiscale. Vom specifica în lege că este interzis ca agenţii economici să scadă salariile din această cauză”, a opinat Candu.

Prim-ministrul Pavel Filip a anunţat că la ședința săptămînală a PD s-a discutat şi subiectul numirii unor noi miniştri la posturile rămase vacante.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img17003259

img17003259

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!