ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un nou proiect socio-cultural în susținerea renovării arenei mari a Circului a fost lansat la Chișinău

17:57 | 02.05.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 2 mai. /MOLDPRES/. La Circul din Chişinău a fost lansat astăzi proiectul socio-cultural „Luminează Circul”, informează MOLDPRES.

Proiectul este promovat de trupa "Gîndul Mîţei" și Oganizaţia Concertistică şi de Impresariat  (OCI) "Moldova Concert", în parteneriat cu Ministerul Culturii, Circul din Chișinău, „Eventica Grup” și partenerul general – „Kaufland”.

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Culturii, Monica Babuc, a mulțumit tuturor celor care participă la acest proiect, constatînd că trăiește unele dintre cele mai mari emoții din perioada aflării în mandat la Ministerul Culturii.

Oficialul a vorbit despre eforturile comune ale tuturor partenerilor implicați în redeschiderea arenei mici a Circului din Chișinău, subliniind că pe parcursul celor trei ani de la deschidere, au avut loc 13 reprezentații cu participarea a mii de spectatori.

“Astăzi, datorită unei convergențe de energii, unor prietenii durabile, această inițiativă sparge orice limite de percepție”, a remarcat Monica Babuc, făcînd referință la Andrei Locoman și Nicu Țărnă, care au venit cu această inițiativă. Ministrul Culturii a notat că, din acest eveniment putem scoate mai multe concluzii, cea mai importantă fiind implicarea societății civile, a agenților economici, altor parteneri care pot veni cu aportul realizării unei idei, precum este ideea de restaurare a arenei mari a Circului din Chișinău.

Directorul OCI „Moldova Concert”, Andrei Locoman, a afirmat că ideea de a lansa acest proiect i-a venit acum un an şi jumătate, discutînd despre soarta Circului cu liderul formaţiei „Gîndul Mîţei”,Nicu Ţărnă. La rîndul său, Nicu Ţărnă a subliniat că avînd 2000 de locuri, arena mare a circului poate deveni o sală polivalentă, unde ar putea fi organizate diverse activităţi culturale.

Arena mare a Circului va găzdui la data de 5 mai concertul aniversar al formației autohtone de rock alternativ "Gîndul Mîţei", care va fi asezonat cu un spectacol de circ. Formația a decis să-și sărbătorească aniversarea a 20-a printr-un concert de excepţie pe una dintre cele mai mari scene din Chișinău, cu implicarea a mai multor actori de teatru şi artişti, precum: Roman Iagupov, Geta Burlacu, Igor Dînga, Lidia Scarlat, Guz, Mev și alții.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img17003270

img17003270

img17003270

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!