ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat candidatura Victoriei Iftodi în funcția de judecător al Curții Constituționale

15:49 | 03.05.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 3 mai. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi candidatura juristei Victoria Iftodi, selectată prin concurs, la funcția de judecător al Curții Constituționale, pe un termen de șase ani, informează MOLDPRES.

Funcţia a devenit vacantă la 14 aprilie, odată cu expirarea mandatului de judecător al Curții, deținut de Alexandru Tănase, unul dintre cei doi membri desemnaţi de Guvern. Tănase a fost numit de Executiv în funcția de judecător la Curtea Constituțională la 8 aprilie 2011, pe un mandat de șase ani.

Potrivit legislației în vigoare, Executivul era obligat în termen de 15 zile să numească candidatura pentru funcția vacantă. Astăzi expiră termenul respectiv.

Victoria Iftodi a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității de Stat din Moldova. Din anul 2003 a deținut postul de viceministru și apoi de prim-viceministru al Justiției. La 8 iulie 2004, prin Decretul președintelui Republicii Moldova, a fost numită în postul de ministru al justiției. A îndeplinit această funcție pînă la 20 septembrie 2006, cînd a fost revocată din acest post.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img17003301

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!