ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două proiecte de dezvoltare la Sîngerei şi Edineţ şi-au luat startul după ce au primit finanţare

16:35 | 03.05.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 3 mai. /MOLDPRES/. Două proiecte de dezvoltare regională în nordul ţării au obţinut finanţare pentru implementare. Este vorba de construcţia apeductului la Sîngerei, precum şi de eficientizarea energetică a Centrului de Sănătate de la Edineţ, transmite MOLDPRES.

Pentru cele două proiecte ieri la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) au fost semnate contracte de finanţare. Ca urmare, vor fi construite 13,2 mii de metri de apeduct magistral ce va lega oraşele Bălţi şi Sîngerei, cu un branşament spre satul Bilicenii Vechi, din acelaşi raion. Totodată, este preconizată construcţia unei staţii de pompare, a trei castele de apă şi a unei staţii de tratare.

Lucrările de la Sîngerei urmează să fie finalizate timp de 24 de luni şi au un buget de 39,3 milioane de lei. Recent, Consiliul Naţional de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) a alocat 6,5 mln de lei, sumă ce va fi valorificată în anul 2017.

Tot ieri, a fost semnat contractul de finanţare a programului ce prevede creşterea indicilor de eficienţă energetică a Centrului de Sănătate Edineţ.

Prin acest proiect se urmărește crearea condițiilor optime pentru prestarea serviciilor medicale de calitate în incinta acestei Instituții medico-sanitare publice, aplicînd tehnologii energo-eficiente. Valoarea totală a proiectului este de 9,6 mln de lei. Pentru anul curent CNCDR a aprobat alocarea a 4 mln de lei. Lucrările urmează a fi finalizate în 2018.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img17003302

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!