ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Festivalul Naţional de Interpretare Corală „G. Musicescu” a ajuns la ediţia a V-a

18:32 | 03.05.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 3 mai. /MOLDPRES/. Optsprezece colective corale de copii şi tineret de la instituţiile cu profil artistic din întreaga ţară participă la cea de-a V-a ediţie a Festivalului Naţional de Interpretare Corală „Gavriil Musicescu”, care se desfăşoară în perioada 3-5 mai la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din capitală, informează MOLDPRES.

Ediţia din acest an este prilejuită de aniversarea a 170-a de la naşterea compozitorului Gavriil Musicescu, evenimentul fiind organizat de Uniunea Muzicienilor din Moldova, Asociaţia Corurilor în parteneriat cu Ministerul Culturii.

Solicitat de MOLDPRES, specialistul principal la Uniunea Muzicienilor din Moldova, Tamara Mogîldea, a afirmat că în prima zi au evoluat 10 coruri de copii.

„Festivalul are şi un juriu de onoare format din dirijorii de cor - Ştefan Andronic, Valentin Budileschi şi maestrul Evghenii Savciuc, director artistic şi prim-dirijor al Capelei Corale Academice Naţionale „Dumka”, şef de catedră Dirijat coral şi conducător artistic al Corului Academiei Naţionale de Muzică „P. I. Ceaikovski” din Kiev, Artist al Poporului (Ucraina)”, a precizat Tamara Mogîldea.

Potrivit sursei citate, participanţii la festival interpretează muzică din epoca renaşterii, muzică modernă şi în mod obligatoriu – o lucrare  din creaţia compozitorului Gavriil Musicescu. 

Mîine, pe scena festivalului vor evolua opt colective corale de tineret.

Festivalul se va încheia vineri, cu un master class susţinut de maestrul Evghenii Savciuc şi de corul mixt al Catedrei dirijare a Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Corurilor din R. Moldova, Emilia Moraru, scopul festivalului este de a promova muzica corală şi măiestria artistică a dirijorilor de cor.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img17003312

img17003312

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!