ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Andrei Perpelița și Svetlana Saenko au cucerit medaliile de bronz la Europenele de lupte libere

09:13 | 05.05.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 5 mai. /MOLDPRES/. Andrei Perpelița și Svetlana Saenko au obținut ieri seara la Novi Sad (Serbia) medaliile de bronz la Campionatul European de lupte libere, transmite MOLDPRES.

Andrei Perpelița l-a învins în primul meci disputat pe Randy Vock (Elveția 10-0), i-a cedat în a doua partidă campionului olimpic și mondial Vladimer Khinchegashvili (Georgia, 1-5), care a devenit campion european. În recalificări, Andrei Perpelița l-a întrecut pe Akhmednali Gvarzatilov (Azerbaidjan, 12-10) și pe Petro Bileichuk (Ucraina, 10-10).

Ultima partidă a fost cu mulți nervi consumați de ambii competitori. Andrei Perpelița a condus cu 2-0, 6-2, dar s-a relaxat în runda a doua și cu aproximativ 30 de secunde pînă la gongul final ceda cu 6-8. A urmat un veritabil tur de forță al luptătorului moldovean, încheiat cu o cascadă de combinații. Scorul este egalat, 10-10, dar conform regulamentului, luptătorul care întreprinde și efectuează ultimul procedeu este declarat cîștigător.

Luptătoarea naturalizată Svetlana Saenko a învins-o în primul meci pe Iryna Pasichnyk (Ucraina, 12-1), a pierdut partida a doua Szanettei Nemeth (Ungaria, 3-4), iar în lupta pentru bronz a devansat-o cu 8-3 pe Anna Shell din Germania.

Astăzi se vor încadra în concurs Mihail Sava (70 kg) și Andrei Romanov (125 kg).

În turneul de lupte greco-romane vor concura cu începere de mîine Donior Islamov (59 kg), Valentin Petic (66 kg), Valeriu Todercan (71 kg) și Daniel Cataraga (75 kg). Valentin Petic este cel mai tînăr membru al lotului național. Are doar 18 ani.

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta, dublu campion european, premiant la Mondiale, campion al URSS și Spartachiadei popoarelor din Uniunea Sovietică. El este prezent la Novi Sad în postura de antrenor al lotului național de lupte feminine.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img17003359

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!