ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de vineri, 5 mai 2017

09:39 | 05.05.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon va avea o întrevedere bilaterală cu Prințul Principatului Monaco, Albert al II-lea. După întrevedere se va desfășura un briefing.

Ora 09.00, Reședința de Stat, str. N. Iorga, 23.

***

Parlamentul se va convoca în ședință plenară.

Ora 13.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Ceremonia oficială de întîmpinare a Premierului Turciei, Binali Yildirim, de către Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip.

Ora 14.35, Reşedinţa de Stat, str. Nicolae Iorga, nr. 23.

***

Premierii R. Moldova și Turciei vor avea o întrevedere bilaterală.

Ora 14.45, Reşedinţa de Stat, str. Nicolae Iorga, nr. 23.

***

Fotografie de protocol comună a celor doi Prim-miniştri, urmată de ședința în format extins a delegațiilor Republicii Moldova și Republicii Turcia.

Ora 15.15, Reşedinţa de Stat, str. Nicolae Iorga, nr. 23.

***

Ceremonia de semnare a documentelor bilaterale. Prim-ministrul Pavel Filip și Premierul turc, Binali Yildirim, vor susține o conferință de presă.

Ora 16.00.

***

Ceremonia de inaugurare a complexului Ambasadei Republicii Turcia în Republica Moldova. La eveniment participă premierii celor două state.

 

Ora 16.35, str. Alexei Mateevici, nr. 55.

***

Prim-ministrul Republicii Turcia va avea o întrevedere cu Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Ora 17.30.

Prim-ministrul Republicii Turcia va avea o întrevedere cu speakerul Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu.

Ora 18.40.

***

Prințul Albert al II-lea va întreprinde o vizită la Universitatea de Stat din Moldova.

Ora 10.00, str. Alexei Mateevici, nr. 60, blocul central al USM, Sala Senatului.

***

Premierul Pavel Filip și Prințul de Monaco se vor întîlni cu echipa de copii a Clubului de fotbal Zimbru.

Ora 11.10, stadionul Zimbru, str. Butucului, nr. 1.

***

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, va avea o întrevedere cu Alteţa Sa Regală,  Principele Radu al României.  

Ora 16.00, Sala Rotundă a Primăriei.

***

La Chișinău se va desfășura Forumul Național al Asociațiilor Femeilor Antreprenoare din domeniul Agriculturii de pe ambele maluri ale Nistrului.

Ora 10.30, hotelul Jolly Alon,, str. M. Cebotari, 37.

***

În cadrul Zilelor Libertății Presei, Asociația Presei Independente organizează o masă rotundă cu genericul „Starea critică a presei scrise din Moldova”.

Ora 14.00, hotelul Jolly Alon.

***

Primăria municipiului Chişinău, de comun cu Oficiul Stării Civile organizează celebrarea nunţilor de aur pentru 16 cupluri din capitală. De asemenea, pentru prima dată în municipiu, un cuplu va sărbători jubileul de 70 de ani de la înregistrarea căsătoriei, sau nunta de platină.  

Ora 09.00, Oficiul Stării Civile, str. Maria Cebotari, 1.

***

În perioada 5-7 mai, la Centrul de Excelență în domeniul TIC – TEKWILL din campusul universitar Rîșcani, Universitatea Tehnică a Moldovei organizează tradiţionala Expoziţie a lucrărilor studenţeşti „Creaţia deschide Universul-2017”.

***

Conducerea Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS) invită presa sportivă la întîlnirea medaliaților olimpici și paralimpici cu Principele Radu din România.

Ora 15.20, sediul CNOS, Sala de conferințe, etajul II, str. Pușkin 11.

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Prim-ministrul Republicii Turcia, Binali Yildirim, va întreprinde, în perioada 5-6 mai, o vizită oficială în R. Moldova.

***

La invitația Prim-ministrului Pavel Filip, Prințul Principatului Monaco, Albert al II-lea, efectuează, în perioada 4-5 mai, o vizită oficială în R. Moldova.

(Editor A. Răileanu) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!