ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru zilele de sîmbătă-marți, 6-9 mai 2017

18:42 | 05.05.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Sîmbătă, 6 mai

Prim-ministrul Pavel Filip și Premierul Turciei Binali Yildirim vor participa la deschiderea Forumului oamenilor de afaceri din cele două state.

Ora 09.00, hotelul Radisson Blu.

***

Premierii Republicii Moldova și Republicii Turcia vor vizita Institutul Mamei și Copilului, unde va fi deschisă o nouă secție de reabilitare

Ora 09.40, str. Burebista, nr. 93.

***

Pavel Filip și Binali Yildirim vor avea o întrevedere cu Bașcanul UTA Gagauzia.

Ora 11.45, or. Comrat, sediul Comitetului executiv al UTA Gagauzia.

***

Declarații de presă ale celor trei oficiali

Ora 12.05.

***

Premierii Republicii Moldova și Republicii Turcia vor participa la cel de-al 4-lea Congres al găgăuzilor din întreaga lume.

Ora 12.30, or. Comrat, sediul Casei de Cultură.

***

Vizita șefilor Cabinetelor de miniștri de la Ankara și Chișinău la Universitatea de Stat din Comrat.

Ora 13.40.

***

Oficialii vor participa la Ceremonia de aşezare a primei pietre la temelia unui hotel ecologic din or. Comrat.

Ora 17.00.

Duminică, 7 mai

Ambasada României în Republica Moldova și Ministerul Culturii al Republicii Moldova vor organiza un concert festiv dedicat Zilei Europei. Evenimentul se desfășoară în cadrul Turneului Internațional al Laureaților Concursului Național de Compoziție și Interpretare Muzicală ”Mihail Jora”.

Ora 18.00, Filarmonica "Serghei Lunchevici".

Luni, 8 mai

Centrul pentru Jurnalism Independent, în parteneriat cu Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Neovita”, invită la ședința Clubului de Presă cu tema: „Securitatea online a tinerilor: Cum putem preveni suicidul?”

Ora 16.00, Orange Cafe, str. Ștefan cel Mare și Sfînt 130, etajul 2.

Marți, 9 mai

Organizația sportivă Sporter invită la cursa de ciclism spre Complexul memorial „Capul de pod Șerpeni”, dedicată Zilei Victoriei. La eveniment sînt invitați cicliști cu experiență pentru a parcurge 135 km pe bicicletă, pe traseul Chișinău - Șerpeni - Chișinău.

Ora 10.00, în fața Circului, sectorul Rîșcani.

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Prim-ministrul Republicii Turcia, Binali Yildirim, va întreprinde, în perioada 5-6 mai, o vizită oficială în R. Moldova.

3. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Viceprim-ministrul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, va efectua în perioada 8-11 mai a.c., o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii pentru a participa la reuniunea Grupului nucleu al Conferinței pentru politici de securitate de la München.

***

Viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, va participa la cea de-a XXVI-a Reuniune anuală a Consiliului guvernatorilor Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Forumul de Afaceri a oamenilor din domeniul economic, politic și diplomatic, care se va desfășura în perioada 9 – 11 mai curent, în capitala Ciprului, orașul Nicosia.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!