ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Judocanul Petru Pelivan a cîștigat etapa Cupei Europei de la Ploiești

10:12 | 07.05.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 7 mai /MOLDPRES/. Judocanul moldovean Petru Pelivan (66 kg) a cîștigat ieri etapa Cupei Europei, care se desfășoară la Ploiești (România), comunică MOLDPRES.

El a cîștigat seria sa după patru victorii spectaculoase, iar în continuare a mai ieșit învingător de două ori în etapa finală a turneului urcînd pe prima treaptă a podiumului de premiere. În categoria sa de greutate au evoluat 59 de sportivi din diferite țări.

Coechipierul Adil Osmanov  a fost pe punctul de a cîștiga seria sa, dar a cedat în ultimul meci, intrînd în recalificări unde s-a situat pe locul șapte.

Restul membrilor lotului național au suferit înfrîngeri în faza preliminară a competiției.

Astăzi se vor încadra în concurs ceilalți coechipieri printre care și liderul lotului, Eugen Matveicuc (81 kg). Acesta a devenit împreună cu Petru Pelivan premiant la etapa precedentă a Cupei Europei, care a avut loc la Berlin (Germania).

Cel mai bun judocan în perioada sovietică a fost Valentin Guțu, vicecampion european la categoria supergrea. După declararea independenței, cea mai bună performanță a înregistrat-o Victor Florescu, care a cucerit titlul de vicecampion mondial. Victor Bivol și Sergiu Toma au devenit premianți la Europene și medaliați cu bronz la Mondiale. Andrei Golban a cucerit argintul la Europene, iar Marcel Trudov a obținut medalia de bronz.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan) 

img17003421

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!