ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Judocanul Eugen Matveiciuc a devenit posesor al Cupei Europei

11:19 | 08.05.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 8 mai. /MOLDPRES/. Judocanul moldovean Eugen Matveiciuc (81 kg) s-a clasat ieri pe primul loc la etapa Cupei Europei, rezervată cadeților, care s-a desfășurat la Ploiești (România), relatează MOLDPRES.

El a urcat pe primul loc după ce a obținut cinci victorii. Anterior, cîștigător la categoria sa de greutate (66 kg) a devenit și coechipierul Petru Pelivan.

Daniel Buzica (73 kg), Cătălin Ermurachi (90 kg), Ilie Dorofeev (plus 90 kg) s-au clasat pe locurile cinci, iar Adil Osmanov (55 kg) și Grigore Taban (90 kg) s-au situat pe locurile șapte.

Eugen Matveiciuc și Petru Pelivan au devenit premianți și la etapa precedentă a Cupei Europei, care s-a desfășurat la Berlin (Germania).

Cel mai bun judocan în perioada sovietică a fost Valentin Guțu, vicecampion european la categoria supergrea. După declararea independenței, cea mai bună performanță a înregistrat-o Victor Florescu, care a cucerit titlul de vicecampion mondial. Victor Bivol și Sergiu Toma au devenit premianți la Europene și medaliați cu bronz la Mondiale. Andrei Golban a cucerit argintul la Europene, iar Marcel Trudov a obținut medalia de bronz.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img17003441

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!