ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un concert festiv dedicat Zilei Europei a avut loc la Filarmonica Naţională

11:24 | 08.05.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 8 mai. /MOLDPRES/. Un concert festiv dedicat Zilei Europei a avut loc ieri la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” în cadrul Turneului Internațional al Laureaților Concursului Național de Compoziție și Interpretare Muzicală „Mihail Jora”, informează MOLDPRES.

Evenimentul a fost organizat de către Ministerul Culturii în colaborare cu Ambasada României în R. Moldova, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău şi Societatea Muzicală, cea care a preluat din anul 2016, finanțarea, managementul logistic al competiției, precum și promovarea laureaților Concursului „Mihail Jora”, atît în România, cît și în străinătate.

În alocuţiunea sa, Ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, a vorbit despre semnificaţia sărbătorii, subliniind faptul că „în această zi ne gîndim la viitor, alături tineri”.  Oficialul a mulţumit tuturor celor care au venit să-i asculte şi să-i aplaude pe laureaţii acestui concurs important.

În cadrul concertului a fost interpretată muzică de H. Wieniawski, M. Glinka, G. Verdi, C. Gounod, S. Prokofiev, D. Lipatti şi alţi compozitori.

Acţiunile culturale consacrate Zilei Europei vor continua mîine, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, începînd cu ora 12.00, unde va avea loc un concert susţinut de „O-Zone”, „Akord”, Natalia Gordienko, Anna Lesko, „Zdob şi Zdub”, Pupo (Italia) ş.a. În aceeaşi zi, la ora 18.00 un concert de Ziua Europei „De la Rococo la Tango” va fi prezentat, la ora 18.00, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din capitală.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img17003442

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!