ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi antrenori japonezi vor preda lecții membrilor loturilor naționale de judo

10:03 | 09.05.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 9 mai /MOLDPRES/. Antrenorii japonezi Ishikawa Hironori și Yamashina Ryo vor instrui la Chișinău timp de o lună loturile naționale de toate vîrstele de judo, relatează MOLDPRES.  

Antrenamentele se vor desfășura zilnic de două ori. Miercurea este programată pentru vizite de lucru în diferite localități. Printre ele figurează Hîncești, Călărași, Bălți.

Ideea de a-i invita pentru a împărtăși experiența aparține managerului federației naționale Mihail Maciuca. ”I-am convins pe oamenii de afaceri Goto Toshio şi Uchida Yasuhiko  să finanțeze acest proiect. Sper mult că faptul ca atare va da un imbold dezvoltării judoului în țară, va contribui la obținerea unor performanțe notabile”, a declarat ieri la conferința de presă oficialul pentru agenție.  

”Acest schimb de experiență este foarte necesar, util. Judocanii moldoveni vor afla multe lucruri interesante, care le vor fi de folos la antrenamente, turnee”, a spus vicepreședintele federației naționale Victor Florescu. ”Judoul, ca și orice gen de sport, este într-o continuă dezvoltare.  Subtilitățile lui le cunosc doar specialiștii. Ele vor îmbogăți mult, sper, bagajele de cunoștințe ale antrenorilor, sportivilor noștri”, a subliniat secretarul federației naționale Valeriu Duminică. 

La conferința de presă, desfășurată la Ministerul Tineretului și Sportului, au fost prezenți ministrul Victor Zubcu și ambasadorul Japoniei în Republica Moldova Masanobu Yoshii. Ambii au subliniat în luările de cuvînt importanța evenimentului, și-au exprimat speranța că judocanii moldoveni vor obține bilete de acreditare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care se vor desfășura în 2020 și vor obține acolo rezultate meritorii. 

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17003448

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!