ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un grup de boxeri vor participa la turneul Centura de aur ”Nicolae Linca”

12:03 | 09.05.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 9 mai /MOLDPRES/. Un grup de boxeri moldoveni au plecat astăzi la Iași (România) pentru a participa la turneul internațional Centura de aur ”Nicolae Linca”, ce se va desfășura în perioada 10-13 mai, comunică MOLDPRES.

Din lotul condus de Antrenorul Emerit Petru Caduc fac parte Vadim Ivaniuc, Igor Bejenaru, ambii la categoria de greutate pînă la 60 de kilograme, Vadim Gavriliuc (64 kg), Victor Carapcevschi (75 kg), Andrei Zatușevschi (81 kg), Dumitru Gumen (91 kg), Alexei Zavatin (plus 91 kg). ”Cu excepția lui Alexei Zavatin, toți reprezintă componența secundă a Școlii sportive specializate de box din Grimăncăuți (Briceni). Vreau să-i verific, să văd pe ce pot miza în viitor”, a declarat în ajunul plecării pentru agenție Petru Caduc.

La turneu și-au anunțat participarea aproximativ o sută de boxeri din 14 țări: Rusia, Ucraina, Italia, Irlanda, Spania, Suedia, Ungaria, Bulgaria, Tunisia, R. Moldova, Serbia, Croația, Belgia și România. Țara gazdă se va prezenta la cea de 42-a ediție a competiției cu echipa naţională din care nu vor lipsi campionul mondial APB, Mihai Nistor, precum şi proaspeţii campioni europeni de tineret Robert Jitaru şi Andrei Arădoaie. Conform oficialilor Federației Române de Box, centurile de campion sînt fabricate special şi nu s-au schimbat faţă de cele acordate la prima ediţie, în 1972.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17003451

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!