ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova s-a calificat în finala concursului Eurovision 2017

09:20 | 10.05.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 10 mai. /MOLDPRES/. Republica Moldova s-a calificat în marea finală a Concursului Eurovision 2017, care se va desfăşura pe 13 mai, la Kiev, Ucraina. Țara noastră a fost reprezentată de trupa SunStroke Project care a interpretat piesa „Hey Mamma!”, informează MOLDPRES.

În prima semifinală de aseară au concurat 18 țări, reprezentanții R. Moldova evoluînd cu numărul 12. Ei au fost anunțați primii care s-au calificat în marea finală, fiind urmați de Azerbaidjan, Grecia, Suedia, Portugalia, Polonia, Armenia, Australia, Cipru și Belgia. 

Alte zece țări urmează să fie desemnate pentru marea finală în urma celei de-a doua semifinale Eurovision 2017, ce va avea loc joi, 11 mai, cînd vor evolua și reprezentanții României, cu numărul 6.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union, cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Ucraina a mai găzduit concursul Eurovision și în 2005. În 2016,  competiția a fost cîștigată de Jamala cu melodia „1944”.

Pînă în prezent, țara noastră a fost reprezentată la Eurovision Song Contest de către Zdob și Zdub, Natalia Gordienko, Natalia Barbu, Geta Burlacu, Nelly Ciobanu, Sun Stroke Project și Olia Tira, Pavel Parfeni, Aliona Moon, Cristina Scarlat, Eduard Romanyuta și Lidia Isac.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img17003470

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!