ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de miercuri, 10 mai 2017

09:08 | 10.05.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Președintele Parlamentului Andrian Candu va avea o întrevedere cu delegația comună a Comisiei de la Veneția și OSCE/ODIHR.

Ora 10.00, Reședința Președintelui Parlamentului, str. Sf. Țării, nr. 49.

***

Comisiile parlamentare se vor convoca în ședințe.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Parlamentul se va alinia campaniei desfășurate în cadrul Săptămînii mondiale ONU a siguranței rutiere, ce atrage atenția publică asupra problemei vitezei excesive, care este principala cauză de deces și traumatisme în cazul accidentelor rutiere. Cu această ocazie, în incinta Parlamentului va fi deschisă o expoziție de desene ale copiilor cu tematica ”Reduceți viteza” și va fi semnat Manifestul #4RoadSafety, care punctează prioritățile parlamentelor din întreaga lume pentru securitatea rutieră. La eveniment va participa Președintele Parlamentului Andrian Candu.

Ora 12.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Deputații Fracțiunii parlamentare PCRM vor avea o întrevedere cu delegația comună a Comisiei de la Veneția și OSCE/ODIHR.

Ora 14.15, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Deputații Fracțiunii parlamentare PLDM vor avea o întrevedere cu delegația comună a Comisiei de la Veneția și OSCE/ODIHR.

Ora 15.15, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Deputații Fracțiunii parlamentare PDM vor avea o întrevedere cu delegația comună a Comisiei de la Veneția și OSCE/ODIHR.

Ora 16.15, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Deputații Fracțiunii parlamentare PSRM vor avea o întrevedere cu delegația comună a Comisiei de la Veneția și OSCE/ODIHR.

Ora 17.15, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Deputații Fracțiunii parlamentare PL vor avea o întrevedere cu delegația comună a Comisiei de la Veneția și OSCE/ODIHR.

Ora 18.15, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Curtea Constituțională (CCM) va examina adresarea depusă de către un magistrat din Judecătoria Bălți cu sediul la Fălești, în februarie 2017. Magistratul consideră că legea nu este îndeajuns de clară ori previzibilă, atunci cînd prevede aplicarea interdicției față de unele persoane de a le fi eliberate documentele de stare civilă, de identitate și a permiselor de conducere.

Ora 11.00, CCM, Str. Lăpușneanu, 28.

***

Ministerul Tineretului şi Sportului invită la conferința de presă dedicată prestației sportivilor moldoveni la Campionatul Europei de lupte, rezervat pentru seniori.

Ora 12.00, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt 162, sala de şedinţe et. 1.

***

Camera de Comerț și Industrie a R. Moldova în colaborare cu Proiectul "East Invest 2", finanțat de UE, invită presa la deschiderea Academiei pentru IMM-urile cu potențial de export.

Ora 10.00,  hotelul VisPas, str. A. Lăpuşneanu 26.

***

Membrii Partidului Democrat din Moldova (PDM) se vor reuni în ședință de lucru, în care vor fi discutate mai multe subiecte de actualitate, după care vor organiza un briefing.

Ora 11.00, sediul central al PDM, str. Tighina 32.

***

Platforma Demnitate și Adevăr invită la conferinţa de presă cu tema: „Cu privire la susţinerea de către Platforma Demnitate şi Adevăr a protestului societăţii civile, anunţat pentru 14 mai despre inadmisibilitatea schimbării sistemului electoral”.

Ora 12.00, sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Obiectivele sistemului electoral pentru Republica Moldova Analiză-Probe-Lecţii”.

Ora 13.00, sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

Agenţia de presă IPN şi Radio Moldova invită reprezentanţii mass-media la dezbaterile publice cu tema: „9 Mai – Sărbătoarea care uneşte şi care desparte”, ediţia a 72-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”.

Ora 15.15,  Agenţia IPN.

***

Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” cu suportul Delegației Uniunii Europene în R. Moldova va reuni, într-un concert de muzică clasică, tinere talente și muzicieni profesionişti de pe ambele maluri ale Nistrului.

Programul artistic va fi prezentat într-un șir de evenimente, respectiv pe 10 mai la orele 13.00 și 14.30, iar pe 12 mai evenimentul dedicat promovării valorilor culturale europene se va desfășura la ora 18.00.

Accesul la concerte este liber.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Prim-ministrul Pavel Filip efectuează, în perioada 8-10 mai, o vizită oficială în Republica Cehă.

***

Vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, întreprinde, în perioada 8-11 mai, o vizită de lucru în SUA unde participă la reuniunea Grupului nucleu al Conferinței pentru politici de securitate de la München.

***

Vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei,  participă la cea de-a XXVI-a Reuniune anuală a Consiliului guvernatorilor al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Forumul de Afaceri al oamenilor din domeniul economic, politic și diplomatic, care se  desfășoară în perioada 9-11 mai, în capitala Ciprului, Nicosia.

(Editor L. ALcază)

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!