ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de joi, 11 mai 2017

08:04 | 11.05.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe se va convoca în ședință.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Deputații Grupului parlamentar Popular European vor avea o întrevedere cu delegația comună a Comisiei de la Veneția și OSCE/ODIHR.

Ora 10.30, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Biroul permanent al Parlamentului se va convoca în ședință.

Ora 14.00, Parlamentul R. Moldova.

***

Misiunea Norvegiană de Experți pentru Promovarea Supremației Legii în Moldova desfășoară  conferința internațională cu tema: „Detenţiunea pe viaţă şi liberarea condiţionată înainte de termen”.

Ora 9.00, Radisson Blu Leogrand Hotel, sala Loft Lounge.

***

Consiliul municipal Chişinău se convoacă în şedinţă extraordinară.

Ora 10.00, sala de şedinţe a SA „Apă-Canal Chişinău”, str. Albişoara, 38.

***

La Judecătoria sectorului Buiucani va avea loc eliberarea listelor de semnături pentru Referendumul privind demisia Primarului general de Chișinău.

Ora 9.30.

***

La ora 13:00 va începe colectarea semnăturilor în susținerea Referendumului privind demisia Primarului general de Chișinău, Dorin Chirtoacă.

Locul desfășurării: Kilometrul Zero (centrul Chișinăului, în fața sediului central “Poșta Moldovei”, vizavi de Primăria Chișinău).

***

La AIS MOLDPRES va avea loc o conferință de presă în scopul promovării Expoziției artistice a pictorului Iurie Lascevschi, cu genericul: ”IURIZM” (inaugurarea căreia va avea loc în aceeași zi, la ora 15.00, la adresa: str. București, 64, ”Galeria L”).

Ora 11.00, str. A. Pușkin, 22, Casa Presei, et. 2.

***

Preşedintele Partidului Comuniștilor din R. Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, va susţine o conferinţă de presă.

Ora 12.00, sediul PCRM, str. N. Iorga, 11.

***

Ambasada Republicii Turcia în R. Moldova invită la o conferință de presă pentru a rezuma vizita în Republica Moldova a Prim-ministrului Turciei,  Binali Yildirim, în zilele de 5-6 mai 2017.

Ora 11.00, Ambasada Turciei, str. Alexei Mateevici, 55.

***

Va avea loc deschiderea ediţiei a XXI-a a Salonului Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret, dedicată aniversării a 180-a a nașterii marelui povestitor Ion Creangă.

Ora 10.00, Centrul Internaţional de Expoziţii MOLDEXPO, Pavilionul 3. 

***

Institutul de Creație Legislativă „Lex Scripta” invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă cu tema: ”Venim să aducem pace și lumină între legiuitor și popor propunînd un sistem electoral optim pentru Republica Moldova".

Ora 10.00, Agenția INFOTAG.

***

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, întreprinde, în perioada 8-11 mai, o vizită de lucru în SUA unde participă la reuniunea Grupului nucleu al Conferinței pentru politici de securitate de la München.

***

Vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei, ia parte la cea de-a XXVI-a Reuniune anuală a Consiliului guvernatorilor al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Forumul de Afaceri al oamenilor din domeniul economic, politic și diplomatic, care se  desfășoară în perioada 9-11 mai, în capitala Ciprului, Nicosia.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!