ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost finalizată reabilitarea Staţiei de tratare a apei din oraşul Cahul

13:06 | 11.05.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 mai /MOLDPRES/.  Reabilitarea Staţiei de tratare a  apei potabile din rîul Prut a fost finalizată în oraşul Cahul. Lucrările fac parte dintr-un proiect realizat în Regiunea Sud cu susţinerea Germaniei şi au fost evaluate recent de o comisie de recepţie, care a constatat că au fost efectuate conform planului, transmite MOLDPRES.

“Constatăm că lucrările au fost executate la un nivel înalt, iar în urma acestui fapt are de cîştigat nu numai localitatea, dar şi Regiunea de Dezvoltare Sud în ansamblu”, a menţionat Maria Culeşov, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud). După recepţia proiectului toată documentaţia va fi transmisă Primăriei oraşului Cahul, în gestiunea căreia se află Staţia.

Staţia de tratare a apei potabile din orașul Cahul are o capacitate de 17,4 mii de m3/zi şi  deserveşte circa 40 de mii de gospodării, asigurînd purificarea apelor uzate colectate din rîul Prut. Construcţia  a fost dată în folosinţă în anul 1970 şi pînă în prezent nu a fost renovată.

Reabilitarea stației face parte din proiectul investițional "Îmbunătățirea serviciilor de apă și canalizare în raionul Cahul", fiind inclus în  programul "Modernizarea serviciilor publice locale în R. Moldova". Acesta este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei în parteneriat cu ADR Sud și Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor. Valoarea proiectului este de 10,8 milioane de lei, bugetul fiind asigurat în totalitate de Guvernul Germaniei.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img17003515

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!