ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Şapte documente de cooperare bilaterală moldo-turcă au fost semnate la Chişinău

15:39 | 11.05.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 11 mai /MOLDPRES/. Şapte documente ce prevăd aprofundarea relaţiilor de cooperare dintre R. Moldova și Turcia au fost semnate la finele săptămînii trecute, în cadrul vizitei la Chişinău a Premierului turc Binali Yildirim. Anunţul a fost făcut astăzi într-o conferinţă de presă de către Ambasadorul Republicii Turcia la Chişinău, Hulusi Kiliç, relatează MOLDPRES.

Potrivit oficialului, în cadrul vizitei care a coincis cu marcarea a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice bilaterale a fost semnat un Acord între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Turcia în domeniul securităţii sociale, precum şi Aranjamentul administrativ de implementare a acestuia, un Protocol de cooperare între Compania Turcă de Radio şi IPNA Compania „Teleradio-Moldova”, precum şi un Acord de cooperare între Agenţia Anadolu şi Agenţia Informaţională de Stat „Moldpres”.

Tot la Chişinău Prim-ministrul Pavel Filip şi Premierul Binali Yildirim au semnat o Declaraţie comună între Republica Moldova şi Republica Turcia, menţionînd că acest eveniment semnifică trecerea la o etapă calitativ nouă a relaţiilor bilaterale.

Ambasadorul Turciei  la Chişinău a specificat că vizita din 5-6 mai a Premierului turc Binali Yildirim este prima de asemenea anvergură, iar la finele lunii curente șeful statului Igor Dodon va avea o întrevedere în Turcia cu omologul său Recep Erdogan.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img17003522

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!