ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de vineri, 12 mai 2017

08:54 | 12.05.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisia parlamentară pentru politică externă și integrare europeană se va convoca în ședință.

Ora 09.30, Parlamentul Republicii Moldova.

 ***

Parlamentul se va convoca în ședință plenară.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare organizează conferința de presă cu tema: „Rezultatele pagubelor constatate din teritoriu, în urma variațiilor meteorologice din 20-21 aprilie 2017. Viziunea ministerului asupra rezultatelor”.

Ora 11.30, sediul ministerului, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, 162, bir. 405.

***

Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor invită reprezentanţii mass-media la Atelierul de lucru dedicat  elaborării “Cadrului național pentru inovare digitală”, menit să susțină obiectivul consolidării economiei digitale în R. Moldova.

Ora 8.30, hotelul “Codru”, str. 31 August, 127, sala de conferințe.

***

Banca Națională a Moldovei invită reprezentanții presei la seminarul „Basel III în Republica Moldova: dezvoltarea sectorului bancar sau o reformă inutilă?”.

Ora 11.30, Banca Națională, sala mică de conferințe, et. 2, bd. Grigore Vieru nr. 1.

***

Întreprinderea de Stat Poșta Moldovei invită reprezentanții mass-media la conferința de presă dedicată lansării a șapte Post Terminale în capitală.

Ora 14.00, compania Aviatehnologie SA, bd. Dacia, nr. 49/6.

***

Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) convoacă ședința lărgită a Consiliului de Administrare al CALM, pentru a discuta reformele inițiate de către Guvern în domeniul administrației publice.

Ora 10.00, Institutul Muncii, str. Zimbrului 10.

***

Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova lansează o nouă etapă a programului ”Învățăm româna la distanță” în cadrul proiectului ”Diversificarea accesului la educație al tinerilor prin instruire la distanță”, care este implementat cu suportul financiar al Ministerului Tineretului şi Sportului.

Ora 10.00, IDIS Viitorul, sala de conferinţe, et. 2, str. Iacob Hîncu 10/1.

***

Direcţia Municipală Chișinău pentru Protecţia Drepturilor Copilului invită reprezentanţii instituţiilor media la masa rotundă cu genericul: ”Familia – factor decisiv de protecţie şi educaţie”, organizată în cadrul Zilei Internaţionale a Familiei.

Ora 10.00, sala de şedinţe a direcţiei sus-numite, str. Alexandru Vlăhuţă, nr. 3.

***

Asociația Presei Independente organizează în cadrul platformei mediaforum.md consultații online cu diverși experți. Vineri, invitata este Tatiana Puiu, avocată în Biroul de avocați ”Nagacevschi și Partenerii” și membră a Asociaţiei Obşteşti ”Juriștii pentru Drepturile Omului”.

Ora 14.00.

***

Fundația pentru protecția drepturilor omului „FREEDOM MOLDOVA” invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă cu tema: “Prezentarea primului Raport periodic în domeniul drepturilor omului din Republica Moldova”.

Ora 13.00, Agenția INFOTAG.

***

La Bălți va avea loc celebrarea Zilei Europei.

Ora 11.00, Piața Vasile Alecsandri (Aleea Clasicilor).

***

Presa este invitată la deschiderea Conferinței de drept JURIDICE MOLDOVA – JMD.

Ora 10.30, blocul II al Universității de Stat din Moldova, aud. 119, str. M. Kogălniceanu 58.

***

Mass-media este invitată la conferința de presă susținută de președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

Ora 11.00, sediul PAS, str. A. Mateevici 31.

***

IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfînta Treime” invită, în perioada 12-13 mai, începînd cu ora 9.00, la conferința științifico-practică cu genericul „Actualități în oftalmologie”, cu participare internațională.

***

Asociația Bibliotecarilor din R. Moldova și Fundația Progress din România invită la evenimentul de lansare a spațiilor cetățeniei active din cadrul proiectului „Al treilea spațiu al comunității”.

Ora 14.00, Biblioteca Raională „D. Cantemir", or. Ungheni, str. M. Eminescu, 39.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

În perioada 10-12 mai, o delegație a Consiliului Concurenței participă la cea de-a 16-a Conferință anuală a Rețelei Internaționale de Concurență (ICN), care se desfășoară în or. Porto, Portugalia.

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!