ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O companie internațională va oferi consultanță Moldovei privind reformarea sectorului energetic

11:07 | 12.05.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. Compania de consultanță Schoenherr Rechtsanwale GmbH va asista autoritățile Republicii Moldova în procesul de separare juridică și funcțională a întreprinderilor de transport și distribuție din sectorul gazelor naturale. Partenerii externi au informat autoritățile moldovene că Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a efectuat procedura de achiziție a consultantului și au prezentat în cadrul unei întrevederi cu viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu, echipa de experți, care va oferi asistența tehnică, informează MOLDPRES.

Asistența va fi oferită în conformitate cu prevederile Acordului semnat cu BERD la 19 decembrie 2016. Separarea juridică și funcțională a întreprinderilor de transport și distribuție din sectorul gazelor naturale este un angajament asumat în Planul de Acțiuni privind Reformarea Sectorului Energetic.

Ministerul Economiei va coordona și facilita desfășurarea activităților prevăzute în proiectul de cooperare tehnică "Revizuirea și consolidarea cadrului legislativ și de reglementare care să permită separarea legală și funcțională în sectorul gazelor naturale", precum și stabilirea cadrului de guvernanță corporativă pentru companiile din sectorul gazelor naturale, a menționat Vitalie Iurcu.

Schonherr Rechtsanwalte GmbH este o importantă firmă de avocatură internațională. Experți în domeniul juridic și al guvernării corporative, din cadrul birourilor din Viena, București și Chișinău ale firmei, precum și experți proeminenți în domeniul politicii externe și guvernanței corporative, vor asista Ministerul Economiei și alte autorități ale statului, care supraveghează sectorul gazelor naturale, prin revizuirea legislației și cadrului de reglementare în sectorul gazelor naturale din Moldova. Cu sprijinul acestora va fi elaborat un cadru normativ detaliat de reglementare a guvernării corporative aliniat la principiile și practicile OECD pentru a fi implementat în cadrul companiilor din sector.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img17003541

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!