ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comitetul de arbitri al FMF a respins pretențiile clubului Zaria Bălți

14:14 | 13.05.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 13 mai. /MOLDPRES/. Comitetul de arbitri al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), întrunit ieri într-o ședință de lucru, a respins acuzațiile clubului Zaria Bălți referitoare la arbitrajul prestat în meciul din deplasare cu Saxan Ceadîr-Lunga din antepenultima etapă a campionatului național, relatează MOLDPRES.

Staff-ul echipei bălțene a înaintat cinci pretenții. Principala dintre acestea era nevalidarea uni gol. Membrii comitetului de arbitri au analizat materialele video despre cele cinci faze controversate.  ”Patru dintre ele au fost respinse ca nefondate de toți membrii Comitetului. Unica, cea mai esențială – nevalidarea unui gol marcat – a stîrnit discuții aprinse, în contradictoriu, dar pînă la urmă s-a ajuns la concluzia că arbitrul de centru Gheorghe Malinovschi a procedat corect, nevalidînd golul”, a declarat astăzi pentru mass-media președintele Comitetului de arbitri Vladimir Antonov.

Potrivit lui, o decizie unanimă a fost imposibil de luat, deoarece faza respectivă, dar și meciul pe ansamblu, a fost filmat cu o singură cameră. ”De regulă, aceasta este poziționată pe centru terenului de joc, iar fazele cele mai aprinse se desfășoară în careul advers. A fost greu să luăm o decizie univocă, dar pînă la urmă am dat dreptate arbitrului de centru”, a mai adăugat oficialul.

Zaria a fost pînă la meciul cu Saxan pretendenta principală la titlul de campioană, dar și-a înrăutățit situația din clasament după egalitățile consecutive consemnate cu Speranța Nisporeni și Saxan. Ea ocupă în prezent locul patru în top – la un punct diferență de liderii Dacia Chișinău și Sheriff Tiraspol.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!