ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Salvatorii au pompat apa din peste 40 de gospodării, inundate în urma ploilor

11:20 | 15.05.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 15 mai /MOLDPRES/. Pompierii și salvatorii au efectuat ieri lucrări de pompare și curățare a canalelor de evacuare a apelor în peste 40 de gospodării din țară, inundate în urma ploilor abundente înregistrate acum două zile, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE), pompierii și salvatorii au fost antrenați în pomparea apei din 33 de gospodării  din raionul Cimișlia. Totodată, angajații SPCSE au intervenit în raioanele Hîncești, Leova și Căușeni, unde în total a fost pompată apa din opt gospodării.

La fel, în localitatea Puhoi, raionul Ialoveni Comisia pentru situații excepționale a constatat că au fost deteriorați 3,4 km de drum local. De asemenea, angajații SPCSE și autoritățile publice locale au efectuat cercetarea iazurilor din satele Puhoi, Homuteanovca și Gangura, unde au stabilit că nivelul apei din iazul Puhoi a scăzut cu 0,5 m, iar pericol pentru ruperea digurilor nu există.

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în următoarele zile se prevăd ploi în nordul și centrul țării. Minimele vor fi de pînă la 5 grade Celsius noaptea, iar ziua se vor înregistra pînă la 20 de grade Celsius.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!