ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de marți, 16 mai 2017

09:34 | 16.05.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisiile parlamentare se vor convoca în ședințe.

Orele 09.00-10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Cancelaria de Stat va organiza atelierul de lucru privind lansarea celui de-al doilea apel de proiecte în cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020.

Ora 08.30, Palatul Republicii.

***

Institutul Național de Cercetări Economice în comun cu Academia de Științe a Moldovei va organiza Masa rotundă cu genericul „Politicile de dezvoltare a întreprinderilor mici și mijlocii în Republica Moldova: principalele tendințe și evaluări".

Ora 10.00, Sala mică a AȘM, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, 1.

***

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită jurnaliştii din presa locală și națională, inclusiv din regiunea transnistreană și UTA Găgăuzia la o dezbatere publică în cadrul căreia va fi prezentat studiul ”Protecția datelor cu caracter personal vs libertatea de exprimare și informare”.

Ora 10.00, sala de conferințe, Regency Hotel & Convention, str. Sfatul Țării 17.

***

Centrul Cultural German AKZENTE din Chișinău invită la evenimentul de lansare a proiectului de promovare a limbii germane în Republica Moldova DeutschMobil (Germana mobilă).

Ora 08.00, liceul „Mihai Viteazul”, str. Mitropolit Gurie Grosu, 4.

***

Un grup de locuitori și consilieri locali din suburbiile capitalei Dobrogea, Sîngera și Revaca invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Referendum sau protest. CEC a suspendat ilegal organizarea referendumului în privința construcției în Sîngera a unei fabrici de prelucrare a deșeurilor”.

Ora 12.00, Agenţia IPN.

***

Elevii școlii din Alcedar, raionul Șoldănești, vor participa la o dezbatere publică pe tema energiei regenerabile, vor prezenta machete de sisteme de producere a energiei verzi elaborate de ei în echipă cu profesorii şcolii.

Ora 11.00, s. Alcedar.

***

În cadrul celei de-a III-a ediţie a Zilelor Literaturii Române, la Cahul va avea loc conferința: „De la sectă la bandă: forme de marginalitate în regimurile represive” de Vasile Ernu (autorul volumelor 
Sectanții & Bandiții din Mica trilogie 
a marginalilor).

Ora 11.00, Universitatea de Stat 
„B. P. Hasdeu“, Piața Independenței, nr. 1, bloc A, Sala de lectură „Grigore Vieru”.

***

La Chișinău va avea loc o lansare & sesiune de autografe: 
Ultimele zile din viața literaturii de Alexandru Matei.

Ora 18.00, Librăria din Centru, 
bd. Ștefan cel Mare, nr. 126.


***

Asociaţia Obştească „Onoare, Demnitate şi Patrie” (ODIP) invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă axată pe poziţia unioniştilor faţă de comportamentul socialiştilor.

Ora 11.00, Agenţia IPN.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei, întreprinde în perioada 13-17 mai o vizită de lucru în China.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!