ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova se desfășoară Zilele Literaturii Române

15:04 | 16.05.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 16 mai. /MOLDPRES/. În perioada 16-19 mai 2017, la Chişinău, Cahul și Bălți, se va desfăşura cea de-a III-a ediţie a Zilelor Literaturii Române. Timp de patru zile, cititorii vor avea ocazia să se întîlnească cu scriitori din Republica Moldova şi România, informează MOLDPRES.

Evenimentul va cuprinde conferinţe, lecturi publice, sesiuni de autografe şi dezbateri la care vor participa: Eli Bădică, Dan Coman, Alex Cosmescu, Ana Donțu, Paula Erizanu, Vasile Ernu, Iulian Fruntașu, Em. Galaicu-Păun, Florin Lăzărescu, Alexandru Matei, Alina Purcaru, Maria Șleahtițchi, Tatiana Țîbuleac, Lucia Țurcanu, Radu Vancu.

Cea de-a III-a ediţie a Zilelor Literaturii Române a debutat astăzi la Universitatea de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul cu o conferinţă cu genericul „De la sectă la bandă: forme de marginalitate în regimurile represive” de Vasile Ernu. 

Mîine, la Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Chișinău îşi va desfăşura lucrările conferința „Canonul generațiilor. Ce rămîne și cum alegem”. Tot aici va fi prezentat Dicționarul general 
al literaturii române, 
vol. I și II. 

Joi, 18 mai, la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chişinău va avea loc conferința: „Despre Roland Barthes” de Alexandru Matei, iar la Librăria din Centru - lansări & sesiuni de autografe: „Parohia și Căsnicie” de Dan Coman, „Întîmplări și personaje” 
de Florin Lăzărescu, „Vara în care mama a avut ochii verzi” de Tatiana Țîbuleac.

Zilele Literaturii Române, ediţia a III-a se vor încheia vineri, 19 mai, cu lecturi, conferinţe şi dezbateri care se vor desfăşura la Universitatea de Stat din Moldova, Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism şi la Teatrul-Spălătorie din Chişinău.

Evenimentul este organizat de Uniunea Editorilor din Republica Moldova în parteneriat cu Ministerul Culturii, Muzeul Național de Literatură Română (București), Primăria municipiului Chișinău ș.a.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img17003653

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!