ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de miercuri, 17 mai 2017

18:32 | 16.05.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon va înmîna distincții de stat membrilor formației muzicale „SunStroke Project”, care a obţinut locul trei la concursul Eurovision 2017.

Ora 11.00, Reședința de stat.

***

Comisiile parlamentare se vor convoca în ședințe.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Parlamentul va găzdui Reuniunea Comisiei pentru chestiuni politice și juridice a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN).

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Prim-ministrul Pavel Filip va prezida şedinţa Cabinetului de miniştri.

Ora 15.00, Casa Guvernului, sala de şedinţe et. VI, str. Puşkin.

***

Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii invită la conferința de presă organizată în contextul Conferinței Naționale – „ODIMM – pilon al ecosistemului antreprenorial din Republica Moldova”.

Ora 11.00, Palatul Republicii.

***

Institutul de Filologie al Academiei de Ştiințe a Moldovei invită la Simpozionul ştiinţific consacrat comemorării scriitorului Grigore Vieru, organizat în cadrul Festivalului Internaţional de Poezie Grigore Vieru, ediţia a IX-a.

Ora 10.00, Sala mică a AŞM, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt nr. 1, et. II.

***

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova invită la forumul internațional Curricula de bioetică în educația medicală, care va avea loc în perioada 17-19 mai 2017.

Orele 09.30-17.00, USMF „Nicolae Testemițanu”, Sala Senatului.

***

Universitatea Tehnică a Moldovei invită la Tîrgul locurilor vacante de muncă/ stagii pentru studenţi și absolvenţii Universităţii.

Orele 09.30-12.30, Campusul Universităţii, Blocul de studii 5, str. Studenţilor 9.

***

Asociaţia Presei Independente şi Transparency International–Moldova invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă prilejuită de lansarea studiului “Capturarea mass-mediei şi a altor mijloace de comunicare publică în Republica Moldova”.

Ora 11.00, Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

În pădurile Rezervației Naturale “Pădurea Domnească” vor fi puși în libertate 15 cerbi nobili. Proiectul este realizat în contextul asigurării conservării faunistice, inclusiv prin repopularea cu cerbi nobili și cerbi cu pete a fondului forestier național.

Ora 12.00, Zimbrăria RN Pădurea Domnească, 3 km de satul Moara Domnească, r. Glodeni.

***

Asociaţia Presei Sportive din Moldova invită la o conferință de presă dedicată OLYMPIC FEST 2017 – cel mai sportiv eveniment al anului.

Ora 11.30, Casa Olimpică, sala de conferințe, str. Pușkin 11.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei, întreprinde în perioada 13-17 mai o vizită de lucru în China.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!