ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Raportul Curţii de Conturi pentru anul 2016 va fi publicat în Monitorul Oficial

12:06 | 18.05.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Raportul Curţii de Conturi pentru anul 2016 va fi publicat mîine în Monitorul Oficial, relatează MOLDPRES.

Potrivit documentului, în 2016 Curtea de Conturi a aprobat 38 de rapoarte de audit, fiind cuprinse 575 de entități publice, acțiunile de audit axîndu-se, preponderent, asupra următoarelor domenii: exercițiul bugetar al autorităților publice, auditarea bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale de stat și bugetului asigurărilor medicale de stat, administrarea patrimoniului și veniturilor publice, salarizare, educație, justiție, securitate.

De asemenea, trei misiuni de audit au fost efectuate la solicitarea Parlamentului și altele opt – urmare a angajamentelor internaționale. Din numărul total al rapoartelor de audit aprobate, 21 au fost audituri de conformitate, circa o pătrime – audituri de performanță, celelalte fiind audituri financiare.

În vederea înlăturării neregulilor atestate și îmbunătățirii gestiunii financiare a fondurilor publice, Curtea de Conturi a înaintat pe parcursul anului trecut 1379 de cerințe și recomandări, al căror termen de executare începe, în mare parte, din a doua jumătate a anului 2017 sau în anul 2018.

De asemenea, în raport sînt indicate şi neregulile depistate în gestionarea fondurilor publice, inclusiv a patrimoniului public, cît și în raportarea financiară, valoarea lor însumînd circa 20,8 miliarde de lei.

Conform raportului, pentru finanţarea activităţii CC în 2016 au fost alocaţi din bugetul de stat 28041 mii de lei. Peste 98 la sută din banii alocaţi au fost cheltuiţi, rămînînd neutilizaţi 408 mii de lei. În scopul retribuirii activităţii personalului au fost alocaţi 20867 mii de lei.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!