ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Liberalii au lansat o campanie de informare a chișinăuienilor privind realizările primarului capitalei

14:03 | 18.05.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Partidul Liberal (PL) a lansat o campanie de informare a chișinăuienilor privind realizările primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă. Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele PL, Mihai Ghimpu, în cadrul unei conferințe de presă, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Ghimpu, inițiativa socialiștilor de demitere a primarului capitalei ar fi neîntemeiată, întrucît edilul „își respectă toate îndatoririle în funcția pe care o deține”. „Nu este pentru prima oară cînd socialiștii au inițiat colectarea semnăturilor pentru demiterea primarului general. Aceștia sînt frustrați că au pierdut alegerile în capitală, iar Chișinăul este „cetatea” pe care nu pot să o cucerească”, a spus Ghimpu.

La fel, liderul PL a specificat că avocații lui Dorin Chirtoacă au contestat recent la Curtea Supremă de Justiție decizia de înregistrare a grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în favoarea referendumului de demitere a primarului municipiului Chișinău.

Solicitat de agenție, șeful Direcției Asistență Juridică a Primăriei Capitalei, Valeriu Bogdan, a specificat că avocații au cerut și suspendarea deciziei Curții de Apel. „Curtea Supremă de Justiție se va expune într-un termen de aproximativ o lună, întrucît cazul este unul actual”, a spus Bogdan.

Curtea de Apel a admis la sfîrșitul lunii aprilie cererea socialiștilor privind înregistrarea grupului de inițiativă în vederea colectării semnăturilor pentru inițierea referendumului de demitere a primarului general, Dorin Chirtoacă. Ulterior, Judecătoria Chişinău a înmînat listele de subscripție și legitimațiile membrilor grupului de inițiativă în vederea colectării semnăturilor necesare.

Pentru a putea organiza referendumul de demitere a primarului capitalei, grupul de inițiativă are la dispoziție 60 de zile pentru a colecta aproximativ 64 mii de semnături.

Totodată, președintele grupului de inițiativă, consilierul socialist Ion Ceban, a anunțat în această dimineață că pînă în seara zilei de ieri au fost colectate peste 29 mii de semnături.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img17003724

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!