ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei boxeri moldoveni au obținut victorii la turneul ”Algirdas Socikas”

15:57 | 18.05.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Boxerii moldoveni Veaceslav Gojan (56 kg), Mihail Cvasiuc (60 kg) și Victor Carapcevschi (75 kg) au repurtat ieri victorii în prima zi de concurs la turneul internațional ”Algirdas Socikas”, care se desfășoară la Kaunas (Lituania), relatează MOLDPRES.

Din componența echipei moldovene fac parte următorii pugiliști: Dumitru Galagoț (64 kg), Vasile Belous (69 kg), Andrei Zatușevschi (81 kg) și Alexei Zavatin (plus 91 kg). ”Turneul de la Kaunas este ultimul la care vom participa în ajunul Campionatului European, ce se va desfășura în iunie la Harkov (Ucraina). Este o verificare a forțelor, o posibilitate de a vedea unele carențe în pregătirea membrilor lotului național pentru a le lichida pe viitor”, a declarat pentru agenție în ajunul deplasării antrenorul emerit Petru Caduc.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2010), angajat în echipa sportivă a Departamentului Trupelor Speciale de Carabinieri.

La ediția actuală a turneului participă boxeri din 13 țări. Algirdas Socikas a fost sextuplu campion al Uniunii Sovietice la categoria grea, dublu campion european (1953, 1955), ocupant al locului cinci la Jocurile Olimpice din 1952. A fost decorat cu ordinul Comitetului Internațional Olimpic ”Fair Play”.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img17003730

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!