ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un deținut a fost condamnat la închisoare pentru acțiuni de șantaj în privința colegului său de celulă

16:58 | 18.05.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Un deținut al Penitenciarului nr. 9 din municipiul Chișinău a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru acțiuni de șantaj comise în privința colegului său de celulă, informează MOLDPRES.

Serviciul de presă al Procuraturii a precizat că suspectul a telefonat-o de mai multe ori pe soția deținutului-coleg de celulă și a amenințat-o cu aplicarea violenței fizice, maltratarea și fabricarea unui dosar penal pe numele soțului său, care i-ar fi deteriorat un telefon.

Pentru a nu întreprinde acțiuni de amenințare, deținutul a cerut soției colegului său de celulă să-i transmită 350 de euro. Ulterior, la indicația telefonică a bănuitului, banii în sumă de șapte mii de lei, au fost transmiși sub control.

Potrivit deciziei Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, deținutul va achita și o amendă de 36 mii de lei, dar și va fi privat de dreptul de a gestiona bunurile altor persoane pe un termen de cinci ani.

Sentinţa este cu drept de atac în Curtea de Apel Chişinău.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!