ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de vineri, 19 mai 2017

08:46 | 19.05.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Președintele Parlamentului Andrian Candu va participa la deschiderea Reuniunii anuale a Asociației Europene a Judecătorilor.

Ora 09.00, Palatul Republicii, str. M. Cebotari, nr. 16.

***

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă dedicată celei de-a IV–a sesiuni a Comisiei Interguvernamentale Republica Moldova–România pentru Integrare Europeană.

Ora 12.30, holul MAEIE, str. 31 August 1989, 80.

***

Biroul Relații cu Diaspora și misiunea în Moldova a Organizației Internaționale pentru Migrație invită reprezentanții mass-media la un club de presă offline. Subiectului evenimentului ține de lansarea noului program guvernamental - Grupurile de Excelență ale Diasporei, destinat cetățenilor Republicii Moldova de peste hotare.

Ora 16.00, cafeneaua TUCANO, str. Pușkin.

***

Ministerul Tineretului şi Sportului în colaborare cu Federaţia de Taekwondo wtf din Moldova invită la conferinţa de presă cu prilejul Turneului International G1 Moldova Open la taekwondo.

Ora 13.00, Ministerul Tineretului şi Sportului, hol, et. 8, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt 162.

***

La Academia de Administrare Publică va avea loc Conferința științifico-practică cu participare internațională ”Teoria și practica administrării publice”, consacrată Zilei Academiei și celei de-a 24 aniversări de la fondarea acesteia (21 mai 1993).

Ora 10.00, str. Ialoveni, 100.

***

Centrul Militar Chişinău, în comun cu Primăria municipiului Chișinău și Preturile de sector, organizează „Ziua recrutului”.

Ora 14.00, Piața Marii Adunări Naționale.

***

La Universitatea Tehnică a Moldovei va avea loc Concursul Internaţional Studenţesc “Ingineria Sistemelor Microelectronice–Sergiu Rădăuţan”-2017, ediţia a VII-a, fiind dedicată consemnării a 50 de ani de la fondarea Facultăţii Calculatoare, Informatică şi Microelectronică.

Ora 10.00, Centrul de Excelenţă în domeniul TIC „Tekwill”, str. Studenţilor 9/11.

***

Reprezentanţi ai comunităţii medicale din toată ţara vor participa la conferinţa de constituire a Asociaţiei Lucrătorilor Medicali şi a Farmaciştilor din Republica Moldova.

Ora 14.00, Hotelul Codru, str. 31 august 1989, 127.

***

Primăria satului Calfa și Uniunea Primăriilor pentru  Implementarea Acordului de Asociere RM-UE la nivel local invită la conferința de presă la tema: „Prezentarea primului proiect intercomunitar regional cu privire la gestionarea deșeurilor și ceremonia de transmitere a unei mașini de colectare a deșeurilor din partea Administrației regiunii Kassell, Germania”.

Ora 10.00, primăria Calfa, raionul Anenii Noi.

***

Compania „Avia Invest” invită reprezentanţii mass-media la un eveniment pe teritoriul Aeroportului Chişinău cu tema: „Avia Invest finalizează lucrările de reconstrucţie la primul segment a suprafeţelor de lucru ale aerodromului la Aeroportul Internaţional Chişinău”.

Ora 10.30, Punctul de Control 1 (Terminalul Vechi al aeroportului).

***

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova invită la un concert de muzică simfonică instrumentală și vocală, dedicat chișinăuienilor, cît și cetățenilor întregii țări.

Ora 18.00, Grădina Publică ”Ștefan cel Mare și Sfînt”.

***

Blocul Unităţii Naţionale invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Protest împotriva micșorării de către Ministerul Educației de la București a numărului de burse oferite românilor din Republica Moldova”.

Ora 10.00, Agenţia de presă IPN.

***

Transparency International – Moldova invită reprezentanții mass-media la conferinţa de presă prilejuită de lansarea studiului ”Evaluarea funcţionalităţii şi impactului proiectelor de lege privind schimbarea sistemului electoral”.

Ora 11.00, Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

Fundația de Binefacere ”Caritas Moldova” invită la inaugurarea Centrului Social Caritas Moldova.

Ora 15.00, str. Gheorghe Asachi 30 /1.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Viceprim-ministrul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, efectuează în perioada 18-19 mai a.c., o vizită la Nicosia, Cipru, pentru a participa la cea de-a 127-a Sesiune a Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei.

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!