ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Germania a adoptat o lege care înlesnește deportarea solicitanților de azil respinși

16:51 | 19.05.2017 Categorie: Externe

Berlin, 19 mai. /MOLDPRES/. Bundestag-ul german (camera legislativă inferioară) a adoptat o legislație care facilitează deportarea solicitanților de azil ale căror cereri au fost respinse și monitorizarea celor considerați periculoși, o decizie criticată de partide din opoziție și de organizații pentru apărarea drepturilor omului, transmite vineri DPA, preluată de AGERPRES și MOLDPRES.

Conform prevederilor adoptate joi seară, autoritățile germane vor putea să-i rețină timp de zece zile, în loc de patru, pe migranții ce urmează a fi deportați și să-i monitorizeze prin brățări electronice pe cei considerați dispuși și capabili să comită acte teroriste.

Totodată, noua lege restrînge libertatea de circulație a tuturor solicitanților de azil cărora le-au fost respinse cererile și acordă agenției federale pentru refugiați BAMF și altor organisme guvernamentale mai multe pîrghii pentru a utiliza și face schimb de date colectate din telefoanele mobile ale migranților.

Asociația Pro Asyl a criticat aceste măsuri, avertizînd că ele le restrîng refugiaților dreptul la viață privată.

În schimb, ministrul de interne Thomas de Maiziere le-a prezentat drept 'o concluzie a eforturilor de înăsprire a legilor în materie de azil în această perioadă legislativă'.

Adoptarea acestor măsuri survine și ca reacție la atentatul din luna decembrie de la Berlin, în care au fost ucise 12 persoane.

Autoritățile germane au fost criticate după ce s-a aflat că atacatorul, tunisianul Anis Amri, sosit în Germania în iulie 2015, fusese monitorizat de acestea și că ar fi trebuit deportat, după ce solicitarea de azil îi fusese respinsă.

img17003774

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!