ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Secretarul General al Consiliului Europei va efectua o vizită la Chișinău

17:09 | 19.05.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, a avut astăzi, la Nicosia, Cipru, o întrevedere cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, transmite MOLDPRES citînd Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

În cadrul întîlnirii, interlocutorii au efectuat un schimb de opinii pe marginea chestiunilor actuale ce ţin de cooperarea Republicii Moldova cu Consiliul Europei (CoE).

Oficialul european a subliniat atenția prioritară asupra reformei justiției și luptei împotriva corupţiei, asigurînd autorităţile Republicii Moldova de sprijinul plenar al Consiliului Europei în acest sens.

Cu referire la procesul de reglementare a conflictului transnistrean au fost salutate proiectele măsurilor de consolidare a încrederii pe ambele maluri ale rîului Nistru, inclusiv atenția acordată identificării soluțiilor pentru asigurarea funcționalității școlilor cu predare în grafie latină din regiunea transnistreană.

În vederea dezvoltării şi consolidării parteneriatului constructiv între Republica Moldova şi CoE în diverse domenii, ambii interlocutori au convenit să continue discuţiile bilaterale la Chişinău, în cadrul vizitei oficiale a dlui Thorbjorn Jagland, programată pentru 29-31 mai 2017, precum şi participarea la evenimentul de lansare oficială a Planului de acţiuni RM-CoE 2017-2020. 

img17003775

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!