ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Ministrul delegat pentru Afaceri Europene al României

18:47 | 19.05.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Ministrul delegat pentru Afaceri Europene al României, Ana Birchall, care se află la Chişinău cu ocazia participării la şedinţa Comisiei interguvernamentale Republica Moldova–România pentru Integrare Europeană. Premierul a informat oficialul despre ultimele evoluţii din Republica Moldova, inclusiv despre agenda ambiţioasă de reforme a Guvernului şi despre determinarea fermă a Executivului de a implementa Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Guvernului, şeful Executivului a mulţumit României pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova în realizarea agendei sale europene. „Apreciem atît susținerea oferită la nivel practic prin împărtăşirea experienţei şi asistenţa acordată în promovarea reformelor, cît şi sprijinul la nivel politic prin mesajele şi acţiunile întreprinse în cadrul UE şi în spaţiul Nord-Atlantic”, a spus Pavel Filip.

Premierul a exprimat, de asemenea, gratitudine părţii române pentru oferirea creditului rambursabil în valoare de 150 milioane de euro, precum şi pentru ajutorul nerambursabil folosit pentru reparaţia grădiniţelor şi procurarea autobuzelor şcolare. Pavel Filip s-a referit în mod special la importanţa proiectelor comune în domeniul gazelor şi al energiei electrice, realizarea cărora va contribui la sporirea securităţii energetice a Republicii Moldova.

La rîndul său, Ministrul delegat pentru Afaceri Europene al României, Ana Birchall, a felicitat Guvernul de la Chişinău pentru progresele înregistrate. „Rolul esenţial în recîştigarea încrederii partenerilor externi revine Chişinăului şi echipei guvernamentale. România a demonstrat transparenţă şi consecvenţă în sprijinirea Republicii Moldova pe calea integrării europene şi rămîne în continuare cel mai ferm susţinător în vederea realizării acestui obiectiv”, a menţionat Ana Birchall.

Oficialul a mai spus că viitoarea Președinție a României la Consiliul UE, preconizată pentru prima jumătate a anului 2019, este importantă pentru eforturile comune de avansare a parcursului european al Republicii Moldova. În context, Ministrul român s-a arătat încrezătoare în eficienţa Comisiei interguvernamentale Republica Moldova–România pentru Integrare Europeană, următoarea şedinţă a căreia urmează să aibă loc în luna octombrie în România.

img17003781

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!