ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O pictoriţă din România şi un artist plastic din Lituania şi-au expus lucrările la Centrul „C. Brâncuşi”

08:43 | 20.05.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. Vernisajul expoziţiilor personale a artiştilor plastici Gabriela Culic (România) şi Aleksandras Vozbinas (Lituania) a avut loc ieri la Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi” din capitală. Evenimentul a fost organizat în cadrul Bienalei Internaţionale de Pictură, ediţia a V-a, care se desfăşoară la Chişinău în perioada 18 mai–25 iunie, informează MOLDPRES.

Cele două expoziţii cuprind 73 de lucrări, 43 dintre care sînt semnate de Gabriela Culic şi 30 - de Aleksandras Vozbinas.

Solicitat de MOLDPRRES, vicepreşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, Ghenadie Jalbă, a menţionat că lucrările  expuse de cei doi autori sînt absolut deosebite. „Sînt două nume cunoscute în spaţiul european. Ambii şi-au etalat lucrările la numeroase expoziţii internaţionale şi au participat la diverse simpozioane şi tabere de creaţie din mai multe oraşe europene”, a remarcat Ghenadie Jalbă.

Prezent la eveniment, Ambasadorul Lituaniei în R. Moldova, Rimantas Latakas, a mulţumit gazdelor pentru organizarea acestui vernisaj în cadrul Bienalei Internaţionale de Pictură, eveniment care constituie un semn de colaborare şi prietenie dintre cele două ţări.

Gabriela Culic, licenţiată a Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, secţia pictură, organizează începînd cu anul 2004 mai multe expoziţii personale în ţară şi peste hotare. Gabriela Culic este deţinătoarea a mai multor premii: Trofeul Muzeului Naţional de Artă al Moldovei, Artmuseum, Bienala Internaţională de Pictură Chişinău 2015; Premiul pentru Pictura acordat de Fundaţia Culturală “Mihai Eminescu”.

Aleksandras Vozbinas s-a născut în Vilnius în 1958. În 1988 a absolvit Institutul de Artă de Stat din Lituania la clasa de pictură. În 1990 devine membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Lituania. Artistul a participat activ la diverse expoziții începând cu 1988. A avut mai mult de 40 expoziții personale și a luat parte la mai mult de 300 expoziții de grup în Lituania și peste hotarele ei.

Expoziţia va fi deschisă pînă la 25 iunie.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img17003780

img17003780

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!