ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei boxeri moldoveni au devenit cîștigători ai memorialului ”Algirdas Socikas”

10:39 | 20.05.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. Boxerii moldoveni Veaceslav Gojan (56 kg), Dumitru Galagoț (64 kg) și Victor Carapcevschi (75 kg) au devenit ieri cîștigători ai turneului internațional ”Algirdas Socikas”, încheiat la Kaunas (Lituania), relatează MOLDPRES.

Mihail Cvasiuc (60 kg) s-a clasat pe locul doi. Toți premianții reprezintă Școala specializată de box din Grimăncăuți (Briceni).

Veaceslav Gojan a fost desemnat cel mai bun boxer al turneului. Dumitru Galagoț l-a învins în semifinală pe reprezentantul gazdelor, Evaldas Petrauskas, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra (2012). ”Este un succes. Voi face tot posibilul ca toți membrii lotului național să se afle într-o formă sportivă maximă și la Campionatul European de la Harkov (Ucraina), care se va desfășura luna viitoare”, a declarat de la Kaunas pentru agenție antrenorul emerit Petru Caduc.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2010), angajat în echipa sportivă a Departamentului Trupelor Speciale de Carabinieri.

Algirdas Socikas a fost sextuplu campion al Uniunii Sovietice la categoria grea, dublu campion european (1953, 1955), ocupant al locului cinci la Jocurile Olimpice din 1952. A fost decorat cu ordinul Comitetului Internațional Olimpic ”Fair Play”. Turneul consacrat memoriei lui s-a desfășurat a 21-a oară.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17003789

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!