ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru zilele de duminică-luni, 21-22 mai 2017

15:41 | 20.05.2017 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Duminică, 21 mai

Cu prilejul Zilei internaționale de comemorare a persoanelor decedate de SIDA, în Grădina Publică ”Ștefan cel Mare” (Parcul Central Pușkin), va fi organizată acțiunea ”Știu. Susțin. Mă alătur” în cadrul căreia, între orele 11.00-16.00, fiecare doritor va putea face gratuit testul rapid la HIV, sifilis și hepatita C.

La ora 21.00, în Piața Marii Adunări Naționale, va avea loc o conferință de presă, la care vor participa reprezentații Ministerului Sănătății, Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Justiției și Afacerilor Interne, ai UNAIDS Moldova și ai Asociației Obștești ”Inițiativa Pozitivă”.

La ora 21.15 va începe flashmob-ul ”Lumina comemorării”: în cadrul căruia oameni cu lumînări aprinse vor forma o panglică roșie – simbolul atitudinii tolerante față de persoanele care trăiesc cu HIV.

***

Asociaţia Presei Sportive Moldova profil invită reprezentanții mass-media la deschiderea noii ediții a Campionatului Moldovei la fotbal pe plajă.

Primul meci va avea loc la ora 10.00 la terenul din parcul Valea Morilor, iar ceremonia de deschidere este programată pentru ora 12.00.

***

Cu ocazia Zilei Naționale a Norvegiei, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” va avea loc o seară de muzică norvegiană.

Ora 18.00, Sala Mare a Filarmonicii.

***

Centrul de Informaţii GENDERDOC-M va organiza Marşul de solidaritate Fără frică. Marşul va începe de la intersecţia străzilor Ismail şi Bucureşti. Participanţii se vor deplasa pe strada Bucureşti pînă la str. Maria Cebotari.

Ora 12.00.

Luni, 22 mai

Curtea Constituțională (CCM) va examina ce înseamnă intima convingere a judecătorului la aprecierea probelor, potrivit Constituției.

Ora 11.00, sediul CCM.

***

De Hramul satului, la Gura Bîcului va fi inaugurat Oficiul Medicilor de Familie (OFM), renovat cu sprijinul UE, în cadrul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.

Ora 12.00, OMF din satul Gura Bîcului, raionul Anenii Noi.

***

Va avea loc  o ședință de lucru a Consiliului de Integritate, în cadrul căreia membrii acestuia vor pune în discuție măsurile realizate în vederea implementării Planului de acțiuni privind organizarea și desfășurarea concursului pentru suplinirea funcţiei de preşedinte şi vicepreşedinte ai Autorităţii Naţionale de Integritate.

Ora 14.00, sediul ANI.

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!