ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de luni, 22 mai 2017

08:53 | 22.05.2017 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Parlamentul Republicii Moldova, în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice din Moldova, Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității și Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral, organizează trei ateliere legislative de lucru. 85 de tineri, îndrumați de deputați și traineri, vor desfășura dezbateri asupra unui proiect de lege, vor simula exercițiul de vot și vor discuta despre egalitatea de șanse. Atelierele de lucru sînt organizate cu ocazia Zilelor Parlamentului, desfășurate în perioada 20-23 mai.

Orele 09.00-12.00, Parlamentul Republicii Moldov.

***

Președintele Parlamentului Andrian Candu și cei 85 de tineri, participanți la atelierele legislative de lucru, vor avea o sesiune de întrebări-răspunsuri pe marginea subiectelor de actualitate.

Ora 12.00, sala de ședințe plenare, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Parlamentul Republicii Moldova va găzdui cea de-a 4-a reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere UE - Republica Moldova. Președintele Parlamentului Andrian Candu va participa la deschiderea reuniunii.

Ora 13.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Copreședinții Comitetului Parlamentar de Asociere UE - Republica Moldova, deputatul Mihai Ghimpu și europarlamentarul Andi Cristea vor susține o conferință de presă.

Ora 18.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Curtea Constituțională (CCM) va examina ce înseamnă intima convingere a judecătorului la aprecierea probelor, potrivit Constituției.

Ora 11.00, sediul CCM.

***

De Hramul satului, la Gura Bîcului va fi inaugurat Oficiul Medicilor de Familie (OFM), renovat cu sprijinul UE, în cadrul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.

Ora 12.00, OMF din satul Gura Bîcului, raionul Anenii Noi.

***

Va avea loc  o ședință de lucru a Consiliului de Integritate, în cadrul căreia membrii acestuia vor pune în discuție măsurile realizate în vederea implementării Planului de acțiuni privind organizarea și desfășurarea concursului pentru suplinirea funcţiei de preşedinte şi vicepreşedinte ai Autorităţii Naţionale de Integritate.

Ora 14.00, sediul ANI.

***

Consilierii municipali PSRM vor susține, după ședința operativă a primăriei Chișinău, un briefing cu tema “Majorarea tarifelor la apă în Chișinău”.

Ora 10.00, sala de ședințe a Primăriei Chișinău.

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!