ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău a fost inaugurată ce de-a II-a reuniune a Platformei societăţii civile Republica Moldova–Uniunea Europeană

12:41 | 22.05.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 mai. /MOLDPRES/. Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Daniela Morari, a participat astăzi la sesiunea de inaugurare a celei de-a II-a reuniuni a Platformei societăţii civile Republica Moldova–Uniunea Europeană, entitate constituită conform prevederilor Acordului de asociere, în calitate de forum pentru întîlniri şi schimb de opinii dintre exponenţii societăţii civile din ţara noastră şi cei comunitari, relatează MOLDPRES.

Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE a precizat că pentru reuniunea a II-a, reprezentanţii societăţii civile şi-au propus să examineze implementarea Acordului de asociere în perioada 2014–2016, inclusiv a componentei privind Zona de liber schimb complex şi cuprinzător, precum şi să elaboreze o declaraţie comună a societăţii civile, drept răspuns la concluziile Consiliului de Asociere Republica Moldova–Uniunea Europeană din 31 martie curent.

În intervenţia sa, viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a punctat despre priorităţile agendei de integrare europeană a Republicii Moldova, a evidenţiat rolul şi contribuţia societăţii civile în eforturile de implementare a acordului de asociere şi a îndemnat reprezentanţii societăţii civile la o implicare mai accentuată în procesul de implementare a prevederilor acestuia şi actualizarea noului Plan naţional de implementare a Acordului pentru perioada 2017–2019, precum şi angajarea în cadrul unor parteneriate menite să contribuie la promovarea dimensiunii de comunicare strategică a procesului de integrare europeană. La fel, a fost subliniată importanţa consolidării capacităţilor societăţii civile în oferirea expertizei la implementarea angajamentelor ce derivă din acordul de asociere, în special, în domenii complexe şi cu un grad înalt de tehnicitate. 

img17003816

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!