ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PNUD și-a suspendat ajutorul pentru Coreea de Nord

10:00 | 23.05.2017 Categorie: Externe

New York, 23 mai /MOLDPRES/. Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și-a suspendat ajutorul pentru Coreea de Nord, potrivit Yonhap, scrie MEDIAFAX, citată de MOLDPRES.

Agenția sud-coreeană de presă preia postul de radio Vocea Americii, care citează un e-mail al biroului de relații publice al PNUD: "Am decis să încheiem prelungirea programului din Coreea de Nord, deoarece discuțiile continuă".

Ajutorul PNUD pentru nord-coreeni în 2016 a fost o prelungire de un an al programului din 2011-2015, care ar fi necesitat aprobarea biroului agenției ONU. Următoarea reuniune a biroului va avea loc pe 30 mai, la New York.

PNUD a acordat ajutoare Coreei de Nord pentru alimentație, energie, mediu și managementul crizelor. În operațiuni sînt implicate șase agenții ale Organizației Națiunilor Unite, care au misiuni la Phenian. Printre acestea se numără UNICEF (Fondul Națiunilor Unite pentru Copii), PAM (Programul Alimentar Mondial), OMS (Organizația Mondială a Sănătății) și FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură). În același timp, țara este supusă sancțiunilor Consiliului de Securitate al ONU, deoarece își continuă programele de înarmare nucleară și cu rachete.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17003839

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!