ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un judecător riscă cinci ani de închisoare pentru pronunţarea unei sentinţe contrare legii

10:36 | 23.05.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 23 mai /MOLDPRES/. Procuratura Anticorupţie a remis astăzi în judecată cauza penală de învinuire a unui judecător din Glodeni, acuzat de pronunţarea cu bună-ştiinţă a unei sentinţe contrare legii, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Generale, magistratul este suspectat că a emis o sentinţă de achitare a unui inculpat, motivînd prin lipsa în acţiunile acestuia a faptului infracţiunii. Sentinţa de achitare a fost contestată de procurori la Curtea de Apel Bălţi care a condamnat inculpatul la închisoare, cu suspendare.

Concomitent, instanţa a relevat o serie de deficienţe şi încălcări ale legii, admise de  magistratul din Glodeni la judecarea cauzei şi achitarea ilegală a inculpatului, prin reţinerea unei alte situaţii juridice decît cea stabilită în rechizitoriu.

Dacă va fi recunoscut vinovat, fostul judecător riscă o pedeapsă de pînă la 5 ani închisoare sau o amendă de peste 50 mii de lei.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!