ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Turcia a emis alte 268 de mandate de arestare pe numele unor presupuşi gulenişti

13:30 | 23.05.2017 Categorie: Externe

Ankara, 23 mai /MOLDPRES/.Autorităţile turce au emis marţi încă 268 de mandate de arestare în cadrul anchetelor care vizează reţelele güleniste, considerate responsabile pentru tentativa de lovitură de stat din vara trecută, transmite AFP, citînd agenţia Anadolu, relatează AGERPRES, preluată de MOLDPRES.

La Istanbul, Parchetul a cerut arestarea a 144 de militari, operîndu-se deja în jur de 20 de reţineri.

Alte 124 de mandate au fost emise de Parchetul din Ankara împotriva unor persoane suspectate că au utilizat aplicaţia de mesagerie criptată ByLock, considerată de autorităţi ca fiind canalul de comunicaţii al puciştilor.

Conform agenţiei private Dogan, mandatele vizează 33 de angajaţi ai Autorităţii pentru tehnologiile de comunicaţii şi informaţionale (BTK), 36 ai Autorităţii pieţelor de capital (SPK) şi 55 ai unor şcoli private administrate de gülenişti şi închise de autorităţi.

După puciul eşuat de la mijlocul lunii iulie şi decretarea stării de urgenţă, în Turcia au fost arestate mai mult de 46.000 de persoane şi peste 100.000 au fost demise ori suspendate din funcţie.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17003855

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!